Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Phuket nyter godt av utenlandske turister



Phuket-turismen fortsetter å vokse takket være tilstrømningen av utenlandske reisende og økningen av luksushoteller, ifølge eiendomskonsulentselskapet Knight Frank.

Øyprovinsen tok imot 4,3 millioner turister i første halvår i år, en nedgang på 7 % sammenlignet med perioden før pandemien. Antallet utenlandske ankomster i perioden var imidlertid 2,6 millioner, en økning på 42 % fra året før, noe som tilsvarer nivået før pandemien.

Volumet av internasjonale flyvninger har økt med 34 % i forhold til året før, selv om det var 14 % lavere enn i perioden før pandemien.

– Det forventes at økt potensiale for flytransport vil øke veksten i resten av året, sier Carlos Martinez, selskapets direktør for forskning og rådgivning.

Han sier at de fleste utenlandske reisende i Phuket kommer fra Russland, etterfulgt av Kina, til tross for den økonomiske nedgangen i Kina. Besøkende fra India og Australia har økt betydelig, legger han til.

Martinez sier at tilstrømningen av utenlandske turister har vært en fordel for hotelldriften, med et belegg på 84 %, en økning på 3 % fra året før og 2 % sammenlignet med perioden før pandemien.

- Beleggsprosenten oversteg 90 % i januar og februar, før den sank til 74-75 % i mai og juni, sier han.

Han sa at den gjennomsnittlige romprisen har nådd en ny toppnotering på 6 837 baht, en økning på 32 % fra året før og 64 % sammenlignet med perioden før pandemien. Denne økningen skyldes veksten i luksushoteller, sier han.

Han forventer at åpningen av fem nye hoteller med 1.117 rom vil komme Phuket-turismen til gode i resten av året, og legger til at provinsen for øyeblikket har 44.838 rom.

Martinez tror at en svekkelse av bahten, oppgangen i luftfarten og 60 dagers opphold uten visum vil tiltrekke seg flere utenlandske reisende til Phuket i resten av året, spesielt i fjerde kvartal.

Han forventer at utenlandske ankomster til øyprovinsen vil øke ytterligere på grunn av geopolitiske spenninger, spesielt konflikten mellom Russland og Ukraina.

– Phuket forventes å ta imot mellom 2,5 og 2,7 millioner utenlandske turister i andre halvår i år, sier han, og legger til at tilstrømningen av utenlandske turister vil ha en positiv effekt på hotellbelegget.

Han håper også at den gjennomsnittlige romprisen på hotellene vil øke gradvis i andre halvår, basert på valutakursen.

Til tross for det positive synet på Phuket-turismen advarte Martinez mot at stigende tomtepriser og driftskostnader som følge av høyere renter og inflasjon vil hindre utviklingen av nye hoteller, noe som igjen vil påvirke hotellbelegget.

Kilde: The Nation
RSS