Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Import av ‘lav-kvalitetsvarer’ i søkelyset



Det thailandske handelsdepartementet har, sammen med ti offentlige etater, iverksatt tiltak for å redusere volumet av importerte lavprisvarer som ikke holder mål, og påpeker at varene utgjør en sikkerhetsrisiko for forbrukere som kjøper ‘lav-kvalitetsvarer’ fra både nettbutikker og fysiske butikker.

Fra handelsdepartementet sies at fremveksten av kinesiske e-handelsplattformer som bruker en direkte-til-kunde-modell, gir tilgang til billige produkter produsert i kinesiske fabrikker.

Denne utviklingen kan ha en skadelig innvirkning på thailandske små- og mellomstore bedrifter (SMB-er) som fungerer som forhandlere av importerte varer fra Kina, sies det fra handelsdepartementet

Finansdepartementet, tollvesenet, skatteetaten, industridepartementet, departementet for digital økonomi og samfunn, mat- og legemiddeltilsynet (FDA), investeringsstyret, forbrukervernstyret, avdelingen for spesialetterforskning og Electronic Transactions Development Agency (ETDA) skal vurdere om eksisterende regelverk og lover kan brukes til å kontrollere eller begrense omfanget av virksomheten til slike e-handelsplattformer, med sikte på å forbedre forbrukernes sikkerhet og fremme rettferdig handel.

Varer som selges både offline og online, må oppfylle sertifiseringsstandardene fra Thailands FDA og Thai Industrial Standards Institute.

Etter stikkprøvekontroller av importerte produkter som er solgt i Thailand, viste det seg at noen av selgerne ikke var thailandske statsborgere, og at de heller ikke hadde visum, arbeidstillatelse eller forretningslisens.

Tollvesenet skal sende lister til Handelsdepartementet over de ti mest importerte produktene for vurdering av ytterligere tiltak Det skal også vurderes om eksisterende lover som regulerer salg av nettbaserte produkter, krever fysisk tilstedeværelse av representanter i Thailand.

Den kongelige resolusjonen om varslingspliktige virksomhet på digitale plattformer (2022) fastslår at leverandører av digitale plattformer må varsle ETDA før de starter opp sin virksomhet, og deretter skal det varsles hvert år.

Kilde: Bangkok Post
RSS