Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Nasjonal minstelønn på 400 baht ikke vedtatt



Den tredelte lønnskomiteen kan ennå ikke fastsette den nasjonale minstelønnen på 400 baht i Thailand før den har mottatt de foreslåtte lønnssatsene fra de enkelte provinsene, ifølge Pairoj Chotikasathien, statssekretær i Labour.

– Guvernøren i hver provins er pålagt å utarbeide en passende minstelønn som skal forelegges komiteen innen 31. juli, etter at regjeringen 1. mai kunngjorde at en nasjonal minstelønn på 400 baht vil gjelde for alle yrker fra 1. oktober, sier han.

Federation of Thai Industries og en rekke entreprenører har uttrykt at de er uenige i en nasjonal minstelønn for alle arbeidere i alle yrker, uavhengig av deres ferdigheter eller de ulike økonomiske situasjonene og levekostnadene i provinsene. De hevder at små og mellomstore bedrifter vil bli hardest rammet, noe som kan tvinge dem til å nedbemanne eller legge ned virksomheten. I tillegg vil den nye standardsatsen øke produksjonskostnadene, noe som vil gjøre thailandske produkter mindre konkurransedyktige på det globale markedet.

En representant for arbeidsgiverne i lønnskomiteen, Atthayut Leeyawanich, sa at arbeidsgiverne hadde avvist referatet fra komiteens møte 14. mai, som omhandlet beregningen av lønnssatsene, og hevdet at beregningsmetoden var blitt vilkårlig endret fra den som ble godkjent av komiteen i februar, uten samtykke fra arbeidsgiverrepresentantene.

Lønnskomiteen skal ikke møtes igjen før etter 31. juli.

Siden 14. april i år har minstelønnen for ansatte som jobber på firestjerners hoteller eller høyere i bestemte områder, som har minst 50 ansatte, vært 400 baht.

Områdene er i Pathumwan- og Wattana-distriktene i Bangkok, Ao Nang-distriktet i Krabi, Pattaya i Chon Buri, det kommunale området i Chiang Mai, Hua Hin i Prachuap Khiri Khan, Kuk Kak-distriktet i Phang-nga, Phuket, i Ban Phe-distriktet i Rayong, i Hat Yai, det kommunale området i Songkhla og på Koh Samui i Surat Thani.

Kilde: Thai PBS
RSS