Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Over 1.600 mistenkte tatt i narkotikaaksjoner i nord



Thailandsk politi har arrestert 1.607 narkotikamistenkte i seks nordlige provinser i år, og har lovet å trappe opp innsatsen for å bringe flere for retten i regnskapsåret 2025, som starter neste måned.

De seks nordlige provinsene er Chiang Mai, Chiang Rai, Mae Hong Son, Phayao, Nan og Tak.

Det anslås at det finnes flere titalls millioner meth-piller og hundrevis av kilo ‘ice’ (krystallisert methamfetamin) lagret nær den thailandske grensen i nord, som venter på å bli distribuert til brukere i de sentrale og sørlige regionene, samt Malaysia.

En en pressekonferanse i går ble resultatene av de siste ti månedenes aksjoner i grenseområdene i den nordlige delen av landet presentert.

Det ble også avholdt et møte for å gjennomgå arbeidet som er gjort av flere militære og politiorganer mot narkotikaproblemet, og planlegge neste års kampanjer.

Det ble også avslørt at politiet vil øke innsatsen for å slå ned på narkotika i regnskapsåret 2025 i et forsøk på å oppfylle regjeringens løfte om å minimere konsekvensene narkotika har på det thailandske samfunnet.

Det antas at det finnes minst 80 millioner yaba-piller og 1,000 kilo ‘ice’ på lager rett over landets nordlige grense.

Ifølge politiet eies dette av to grupper av narkotikanettverk i Thailand.

Politiet sierat markedet for yaba-piller hovedsakelig er thaier, mens ‘ice’, ketamin og heroin er rettet mot utenlandske brukere.

Plitiet sier at Taskforce 35 var involvert i 44 operasjoner, og arresterte 1.607 mistenkte. De beslagla også 256 millioner yaba-piller, 2,68 tonn ‘ice’, 375 kilo heroin, 206 kilo råopium og 21 kilo ketamin i 18 distrikter i de seks nordlige provinsene mellom 1. desember i fjor og 8. september i år.

De la til at 31 mistenkte, som for det meste var basert i Chiang Mais Mae Ai- og Fang-distrikter og Chiang Rais Mae Sai- og Mae Fa Luang-distrikter, ble skull og drept av politiet i ulike aksjoner-

Kilde: Bangkok Post

RSS