Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thai baht nådde sitt høyeste nivå på 19 måneder mot dollar i dag



Den thailandske bahten nådde sitt høyeste nivå på 19 måneder med 32,93 baht mot amerikanske dollar (USD), og forventes å svinge mellom 32,80 baht og 33,00 baht/USD i dag, ifølge Poon Panichpibool, kapitalmarkedsstrateg i Krungthai Global Markets.

Han sier at det er et momentum for at den thailandske bahten vil styrke seg ytterligere, før den faller tilbake hvis dollaren tar seg opp igjen og utenlandske investorer begynner å selge ut sine thailandske aksjer for å ta kortsiktig fortjeneste.

I forrige uke oppfordret Kriangkrai Thiennukul, president i Federation of Thai Industries, den thailandske sentralbanken til å forhindre at den thailandske valutaen styrker seg for mye i forhold til den amerikanske, ettersom det vil gjøre thailandsk eksport mindre konkurransedyktig.

Bedrifter som blir direkte berørt av at bahten styrker seg, er de som allerede har eksportert varer fra Thailand og ennå ikke har fått betaling fra sine utenlandske kjøpere, samt de som for tiden er i forhandlinger, fordi kjøperne sannsynligvis vil be om en prisjustering, noe som vil bety lavere fortjeneste for den thailandske eksportøren.

Turistsektoren vil også bli påvirket, ettersom turistene vil få færre thailandske baht når de veksler valutaen sin, noe som kan få dem til å velge andre reisemål.

Det thailandske handelskammeret og sju eksportorganisasjoner skal holde en pressekonferanse i dag for å uttrykke sin bekymring over den fortsatte styrkingen av bahten og de høye rentene, som de mener skader den thailandske eksporten.

Kilde: Thai PBS
RSS