BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Sigaretter og alkohol til en verdi av 500 mill. baht beslaglagt på Phuket



Over 500 millioner baht i ubeskattede sigaretter og alkohol, samt ulovlige e-sigaretter, ble beslaglagt i razziaer over hele Phuket av et spesialteam fra Department of Provincial Administration (DOPA) i går.

Razziaene ansees som en betydelig seier i kampen mot organisert kriminalitet, og myndighetene sier at arrestasjonene og beslagene av ulovlige varer var rettet mot et spesifikt nettverk av aktører.

Spesialstyrken hadde seks ransakingsordrer fra provinsdomstolen i Phuket for å undersøke lagre og butikker mistenkt for ulovlig virksomhet.

Under razziaene ble det oppdaget at tre av de seks butikkene som ble ransaket hadde registrert seg som kommandittselskaper som drev med dyrefor.

Det viste seg imidlertid at virksomhetene var skalkeskjul for ulovlig salg av sigaretter, elektroniske sigaretter og alkohol. Noen av butikkene lå så nær som 50 meter fra skoler, mens andre opererte i travle markedsområder.

Ifølge en politirapport ble razziaene gjennomført mellom kl. 13.00 og 16.00 i går.

Fem steder fikk besøk av politiet: et hus på Yaowarat Rd i Phuket Town; et hus på Ranong Rd i Phuket Town; en alkoholselger på Tilok Uthit Rd, i Phuket Town; en dyrefôrbutikk på Kuku Rd i Ratsada og en bygning på Kuku Rd i Ratsada.

Tre mistenkte ble arrestert under razziaene. På to av stedene var det ingen personer til stede.

Thailand har betydelige tap, som beløper seg til minst 7 milliarder baht hvert år, på grunn av smuglervirksomhet.

Alle konfiskerte varer fra aksjonen ble tatt med til Phuket City politistasjon og Kathu politistasjon for videre rettslig behandling.

Kilde: The Pattaya News
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand