Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Pytonslange og varan fanget i Wichit på Phuket



Til tross for at regnsesongen ennå ikke har begynt, er reptiler i bevegelse allerede blant de viktigste daglige oppgavene for redningsarbeidere ved Department of Disaster Prevention and Mitigation-avdelingen i Wichit kommune på Phuket.

Rundt kl. 09.00 torsdag ble DDPM-Wichit tilkalt til Soi Thepanusorn i Moo 4 i Wichit for å fange et reptil som hadde sneket seg inn i hjemmet til en lokal innbygger.

Reptilet viste seg å være en liten varan. Ved hjelp av staver med løkker ble dyret holdt fast før de tok den med seg og slapp den ut i naturen.

Kl. 15.30 samme dag kom det en ny henvendelse fra Soi Thepanusorn. Denne gangen dreide det seg om en enorm pytonslange på over 2 meter. Også denne slangen ble fanget og sluppet ut i naturen.

Lørdagens reptilvarsler i Soi Thepanusorn var fortsettelsen på den travle uken hos DDPM-Wichit, som startet mandag da redningsarbeidere ble tilkalt til dette boligområdet for å fange en slange som hadde gravd seg inn under en vanntank i hagen til en lokal beboer.

DDPM Wichit opplyser at de har tre sentre som folk kan kontakte i nødstilfeller eller hvis de trenger hjelp, for eksempel for å få fjernet en stor slange - eller i det siste for å melde fra om eventuelle skogbranner i området. De tre sentrene, som er tilgjengelige 24 timer i døgnet, har følgende betegnelser:
  • Hjelpesenter (Suan Sri Phuwanat): Tlf. 076-525199 
  • Panwa-senteret (Ao Makham): Tlf. 076-684443 
  • Surakul Center (bak Surakul Stadium): Tlf. 076-540899 
Kilde: The Phuket News

RSS