Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Bønder anbefales igjen å hoppe over neste såing etter høsting i oktober

Royal Irrigation Department (RID) gjentar sitt sterke råd til risbøndene om ikke å så en avling etter innhøstingen i oktober og november i år, på grunn av vannmangelen som følge av den langvarige El Niño, som forventes å intensiveres og trekke ut til tidlig neste år.

RID sier i dag, fredag, at vannmengden som er lagret i landets reservoarer, vil være tilstrekkelig til forbruk, opprettholdelse av det økologiske systemet og planting av store trær, men ikke til risdyrking som krever mye vann.

De fire største reservoarene i Chao Phraya-elvebassenget, nemlig Bhumibol, Sirikit, Kwae Noi Bamrung Daen og Pasak Jolasid, inneholder i dag til sammen 10,825 milliarder kubikkmeter vann, bare 44 % av den samlede kapasiteten.

Den samlede vannmengden i landets store og mellomstore reservoarer er på 45,239 milliarder kubikkmeter, noe som utgjør 59 % av den samlede kapasiteten.

Prapit oppfordret også alle samfunnssektorer til å spare på vannet og lagre så mye vann som mulig, hvis de har lagringsmuligheter, for å redusere konsekvensene av vannmangel.

Økte rispriser i år, etter at India, verdens største riseksportør, forbød eksport av ris, kan friste thailandske bønder til å så en ny avling.

I Thailand starter utplantingen av hovedavlingen vanligvis i mai, i begynnelsen av regntiden, og risen høstes i oktober og november.

Kilde: Thai PBS
RSS