Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Evakuerer turister fra feriesteder i Mae Hong Son



Den flomstore Pai-elven har oversvømt flere feriesteder i Mae Hong Sons Pai-distrikt i morgentimene onsdag, og myndighetene evakuerer landsbyboere og turister.

Blant de berørte feriestedene er Pai Riverside Golden Hut, Canary Guesthouse og Pai Nai Fun, som ligger ved bredden av elven, opplyser lokale myndigheter onsdag.

De sier at redningsmannskaper eskorterte lokalbefolkningen og turister som på disse feriestedene i sikkerhet rundt klokken 06.00 onsdag morgen. Blant de var to israelske turister. De har blitt fraktet til et midlertidig tilfluktssted ved Wat Pa Kham-tempelet i Muang-distriktet i den nordlige provinsen.

Seks landsbyer i Wiang Nua, Mae Hee og Wiang Tai-distriktene har vært oversvømmet siden klokken 03.00 på onsdag på grunn av at Pai-elven har gått over sine bredder.

Det er ingen rapporter om personskader, dødsfall eller savnede personer ved rapporteringstidspunktet.

Nivået i Pai-elven begynte å stabilisere seg onsdag morgen. Det anslås at flomsituasjonen i Pai-distriktet vil normalisere seg i dag, dersom det ikke kommer ytterligere kraftig regn i området.

Lokale mannskaper vil imidlertid fortsatt være i beredskap for å evakuere lokalbefolkningen ut av risikable områder i tilfelle situasjonen forverres.

Turistpolitiet har koordinert med feriestedene i Pai som er rammet av flommen, med tanke på transport av turister til midlertidige tilfluktsrom. De har også sørget for mat, drikkevann og klær til disse tilfluktsrommene.

Pai, en liten by som ligger i en dal ved bredden av Pai-elven, er kjent for sine vakre juv, varme kilder og fossefall som tiltrekker seg turister fra inn- og utland nesten hele året.

Kiløde: The Nation




RSS