Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Australsk mann etterlyst i 7 år - pågrepet som kanadisk turist i Bangkok



Thailandsk immigrasjonspoliti arresterte i går en 39 år gammel australsk mann som har vært etterlyst i sju år, da han dukket opp i Bangkok som en kanadisk turist.

Etterforskerne fikk tips om en utenlandsk statsborger med en utestående arrestordre som oppholdt seg i Silom-området i Bangkok. Etter å ha undersøkt saken fant de en mann som matchet beskrivelsen av den ettersøkte personen, og som utga seg for å være kanadisk statsborger. Mannen ble arrestert og tilsto at han var den etterlyste personen som har vært på flukt i sju år.

I 2017 inspiserte tollere på Suvarnabhumi lufthavn bagasjen hans, da han, som australsk statsborger, gikk gjennom grønn sone. De fant over 20 Apple iPhones, som han påstod at han planla å selge videre for å tjene penger.

Han ble anklaget for tollunndragelse, som innebærer å importere eller eksportere varer uten å betale toll, innføre kontrollerte varer eller flytte varer inn eller ut av Thailand uten å følge korrekte tollprosedyrer. Overtredelse av denne loven kan føre til at smuglede varer blir konfiskert, og lovbryteren kan ilegges en bot på fire ganger varenes verdi inkludert avgifter, fengsel i opptil 10 år, eller både bot og fengsel.

På den tiden siktet betjentene ham og overleverte ham til politistasjonen på Suvarnabhumi lufthavn for straffeforfølgelse. Mens saken fortsatt var under behandling i retten, klarte mannen å forlate landet. Sju år senere returnerte han til Thailand og ble arrestert på nytt i går, fredag.

Denne gangen informerte betjentene ham om hans rettigheter ved arrestasjonen. Den mistenkte har kontaktet slektninger eller betrodde personer for å varsle de om arrestasjonen. Betjentene som arresterte ham, overleverte ham deretter til etterforskere for videre rettslig behandling.

Øverst: Politibetjenter viser seg for å arrestere en australsk mistenkt som flyktet fra Thailand for 7 år siden, i en bolig i Silom, Bangkok, 24. august 2024.

Kilde: Khaosod English
RSS