Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Paetongtarn-regeringen har 322 stemmer etter allianse med demokratene



Den nye regjeringen har sikret seg 322 støttespillere i det 500 seter store parlamentet etter at det tidligere opposisjonspartiet Demokratene slo seg sammen med statsminister Paetongtarn Shinawatra og fikk to viktige regjeringsporteføljer i bytte mot deres kontroversielle beslutning.

Prommin Lertsuridej, statsministerens generalsekretær, kunngjorde fredag at regjeringens støtte hadde økt til 322 stemmer etter at Demokratene gikk inn i regjeringen.

Parlamentsmedlemmene som støtter koalisjonsregjeringen inkluderer

Pheu Thai: 141
Bhumjaithai: 70
United Thai Nation: 36
Demokratene: 25
Chartthaipattana: 10
Prachachart 9
Chart Pattana: 3
Fraksjonen til Thamanat Prompow (fra Palang Pracharath) 21

Demokratenes støtte har styrket regjeringen, til tross for sterk motstand fra veteranpolitikere og partilojalister, deriblant de tidligere lederne Chuan Leekpai, Banyat Bantadtan og Jurin Laksanawisit, som motsetter seg enhver politisk allianse med Pheu Thai.

Sentrale ledere i Demokratene uttalte torsdag kveld at partiet ville nominere sin leder Chalermchai Sri-on som naturressurs- og miljøminister og generalsekretær Dej-id Kaothong som viseminister for folkehelse.

Demokratene har offisielt informert Pheu Thai om denne beslutningen.

Dr. Prommin sa at Pheu Thai fortsetter å verifisere kvalifikasjonene og bakgrunnen til de foreslåtte statsrådene før de sender den godkjente listen til kongelig godkjenning.

Den 14. august fant forfatningsdomstolen daværende statsminister Srettha Thavisin skyldig i et grovt brudd på etiske regler for å ha utnevnt den tidligere straffedømte Pichit Chuenban til statsråd. Dommen resulterte i at Srettha ble avskjediget etter mindre enn ett år i embetet.

Øverst: Prommin Lertsuridej, statsministerens generalsekretær, spiller en nøkkelrolle i dannelsen av en ny regjering ledet av statsminister Paetongtarn Shinawatra. (Foto: Pattarapong Chatpattarasill)

Kilde: Bangkok Post

RSS