Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Åtte siktet for å ha hjulpet Red Bull-arvingen



En tidligere rikspolitisjef og en tidligere visestatsadvokat var blant de åtte personene som torsdag ble siktet for å ha hjulpet Red Bull-arvingen Vorayuth «Boss» Yoovidhya med å unnslippe straff for en dødsulykke i 2012.

Suwet Jompong, statsadvokat fra Korrupsjonssakskontorets område 1 under riksadvokatens kontor, tok formelt ut tiltale mot tidligere politisjef Somyot Poompanmoung (bildet over) og tidligere visegeneraladvokat Nate Naksuk, samt seks andre.

Den sentrale straffedomstolen for korrupsjonssaker, der tiltalen ble lest opp, har innvilget midlertidig løslatelse for de åtte tiltalte. De har imidlertid alle forbud mot å forlate landet uten tillatelse. De tiltalte må møte i retten den 10. september.

De øvrige seks tiltalte er hovedsakelig tidligere polititjenestemenn og statsadvokater som hadde tilsyn med påkjørselssaken.

Den tidligere visegeneraladvokaten ble tiltalt for å ha misbrukt sin myndighet ved å beslutte å frafalle tiltalen mot Vorayuth, mens de andre tiltalte ble anklaget for å ha endret registreringene av Vorayuths bil for å la ham slippe unna tiltale.

Ved ankomst til retten uttrykte tidligere politisjef Somyot bekymring over saken.

Saken har vakt stor oppstandelse i Thailand, ettersom den blir sett på som nok et eksempel på at velstående og innflytelsesrike personer kan unnslippe rettslige konsekvenser. Vorayuth flyktet fra landet i 2012 etter at tiltalen ble frafalt, og har ennå ikke returnert.


I søksmålet hevdes det at de åtte tiltalte har brutt flere lover.

Vorayuth kjørte i høy fart ned Sukhumvit Road i Ferrarien sin klokken 05.20 den 3. september 2012, og skal ha truffet motorsykkelen til en politibetjent mellom utløpet av Sukhumvit Soi 47 og 49. Deretter slepte han motorsykkelen 164,45 meter. Politimannen omkom i ulykken. Deretter flyktet Vorayuth fra stedet.

Ifølge søksmålet hadde opptak fra overvåkningskameraer vist at den mistenkte kjørte bilen i 197 kilometer i timen, men de tiltalte hadde samarbeidet om å endre hastigheten til under 80 km/t, slik at tiltalen mot Vorayuth kunne frafalles.

Vorayuth rømte fra Thailand og har muligens søkt tilflukt i England. 

Kilde: The Nation

RSS