Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Vannrasjonering i Krabi fra mandag



Thailands sørlige turistprovins Krabi står overfor en vannkrise, noe som tvinger myndighetene i Muang-distriktet, som er den eneste distributøren av springvann, til å kutte forsyningen til husholdninger og bedrifter, basert på et soneringssystem, fra 1. april.

Nylig ble det avholdt et hastemøte mellom guvernør Somchai Harnpakdeepatima og Nutnapha Pinthong, sjefen for provinsens vannverk, for å utarbeide en plan for hvordan vannmangelen skal håndteres, slik at både turismen og husholdningene blir minst mulig berørt.

Nutnapha forteller at de to viktigste råvannskildene, Krabi Yai-kanalen og reservoaret i Tap Prik, er i ferd med å tørke ut på grunn av langvarig mangel på regn.

Lavtrykksanlegget, som kan produsere 1800 m3 tappevann i timen, vil redusere vannmengden fra kanalen til 600 m3 kubikkmeter i timen og fra reservoaret til 1200 m3 i timen.

I henhold til vannrasjoneringsplanen vil husholdninger og bedrifter i Krabi Noi, Khlong Prasong og Nua Khong-distriktet få vann fra springen fra mandag til onsdag, mens de andre områdene, inkludert de kommersielle områdene og turistområdene i Ao Nang, vil få vann fra torsdag til søndag.

Mobile vannrensebiler er satt i beredskap for å produsere ekstra drikkevann til populære turistområder som Ao Nang og Nong Thaley.

Mange har kjøpt bøtter og vanntanker for å lagre vann.

Kilde: Thai PBS
RSS