Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Stort oppmøte for utdeling av hellige mynter i Surin-tempel



Tusenvis av mennesker var samlet i et tempel i Surin-provinsen i påvente av utdelingen av hellige mynter og andre veldedige gaver fra den ærverdige munken Luang Pu Heng, kjent som lykkens gud i det sørlige Isaan.

Under arrangementet, som også er kjent som Wat Ban Dan Chong Jom, ble det delt ut 3.000 kilo ris og 200.000 baht i kontanter, noe som tiltrakk seg en enorm folkemengde som også deltok i et fyrverkerilotteri om lykkebringende tall.

Luang Pu Heng, den 96 år gamle abbeden ved Wat Phattanathammararam, ledet en innvielsesseremoni for Charoen Phon 8 Rob Luang Phor Heng Pabhaso-amulettene, laget av A Phuttasilp. Amulettene, som er anerkjent for sin autentisitet av PSGA Authentication Company og ACI Certified Institute, er en del av en innsamlingsaksjon for å bygge verdens største statue av Luang Pu Heng og renovere tempelet.

Arrangementet inkluderte et brahmin-ritual og oppskyting av fyrverkeri, som avslørte tallene 317 og 56, noe som vakte begeistring blant lotterientusiaster som var ivrige etter å prøve lykken i den kommende trekningen 1. april. Under seremonien deltok også et team på 15 anerkjente munker i velsignelsen av Luang Pu Heng, med tilhengere fra både Thailand og Kambodsja samt andre provinser til stede.

Phuttasilp og hans team organiserte arrangementet minutiøst og sørget for at de hellige myntene ble fordelt blant de troende. I tillegg til myntene ble det delt ut to kilo ris per person og konvolutter med 100 baht i kontanter, til sammen 200.000 baht. Seremonien ga ikke bare åndelig belønning, men støttet også lokalsamfunnet med sjenerøse donasjoner.

Luang Pu Heng, født i august 1927 av kambodsjanske foreldre, har levd et liv viet til åndelig læring og tjeneste, melder KhaoSod.

Han har gått fra å være en ung novise som studerte gamle skrifter, til å bli soldat og deretter munk, noe som til slutt førte ham til hans nåværende rolle som abbed ved Wat Phattanathammararam. I løpet av livet har han blitt berømt for sin dype kunnskap om hellige tekster, sin evne til å innvie amuletter og sitt urokkelige engasjement for buddhisme og veldedighet.

Kilde: North East Thailand Times
RSS