Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Mekongs sideelver oversvømmer nær 100.000 rai jordbruksland



Nesten 100 000 rai (ca. 39 500 dekar) jordbruksland i denne øvre nordøstlige provinsen har blitt oversvømt, og Sri Songkhram-distriktet er hardest rammet av overløp forårsaket av to store sideelver til den stigende Mekong-elven.

Hvis vannstanden i Mekong ikke synker i løpet av de neste par ukene, er det ventet at de oversvømte rismarkene vil få betydelige skader. Elven har stått nesten 12 meter over havet i nesten en måned, noe som har ført til omfattende oversvømmelser.

Den siste undersøkelsen viste at nesten 100.000 rai med jordbruksland i Nakhon Phanom har blitt alvorlig oversvømt. I Sri Songkhram har over 55.000 rai med rismarker blitt oversvømt.

Kvegoppdrettere har også blitt rammet, ettersom de har evakuert dyrene sine til høyere terreng, noe som har ført til mangel på dyrefôr. De har bedt myndighetene om hjelp til å skaffe komprimert risstrå.

Innbyggerne i landsbyen Pak Oun, som ligger langs elvene Nam Oun og Nam Songkhram, har vært avhengige av båter for transport på grunn av de store oversvømmelsene, som har satt mellom 20 og 30 hus under vann. Flommen har også rammet rundt 300 husholdninger i landsbyen Tha Bo i tambon Tha Bo Songkhram.

Ladda Seekanin, en 76 år gammel innbygger i Pak Oun, sier at landsbyen hennes rammes av overvannet fra de to sideelvene hvert år, men at situasjonen i år er mer alvorlig.

Statlige og private organisasjoner har sørget for nødhjelp for å hjelpe de berørte husstandene, legger hun til.

Øverst: Beboere bruker båter til transport i et oversvømt lokalsamfunn. Landsbyer langs elvene Nam Oun og Nam Songkhram i Sri Songkhram-distriktet i Nakhon Phanom har blitt hardt rammet av overløp fra to store sideelver til Mekong. (Foto: Pattanapong Sripiachai)

Kilde: Bangkok Post

RSS