Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

20 baht på kollektivtransport i Bangkok neste år



Byrådet i Bangkok presser på transportdepartementet for at de skal innførte 20 baht i billettpris på alle tog byen. Det forventes at billige billetter innføres i løpet av neste år.

Transportdepartementet har møtt byrådsmedlemmer for å diskutere politikken, som har som mål å redusere kostnadene for folk og samtidig oppmuntre de til å bruke offentlig transport for å redusere luftforurensningen.

Departementet mottok nylig en rapport fra departementet for jernbanetransport, som sa at antallet passasjerer som bruker State Railway of Thailand (SRT) Red Line og Metropolitan Rapid Transit (MRT) Purple Line, har økt med 26 % fra året før.

Ifølge rapporten hadde maksimalprisen på 20 baht på disse to linjene bidratt til å få flere til å bruke offentlig transport siden den ble innført i oktober i fjor.

Når det gjelder hovedstadens øvrige linjer, heter det at loven om forvaltning av det felles billettsystemet er under utarbeidelse. Når loven trer i kraft, vil den begrense billettprisene på alle elektriske jernbanelinjer til maksimalt 20 baht. Loven forventes å tre i kraft innen september neste år.

I dag er prisene på de to mest brukte kollektivtransportsystemene varierer etter avstand, fra 17 til 43 baht på MRT-rutene og fra 15 til 62 baht på BTS Skytrain-systemet.

Det foreslås å opprette et fond for et felles billettsystem. Fondet, som forventes å bli opprettet innen mars 2026, skal gi kompensasjon til virksomheter som driver jernbanelinjer som vil bli berørt av den rabatterte 20 baht-billettprisen.

Øverst: Passasjertallene på SRT Red Line har økt med 26 % siden maksimalprisen på 20 baht ble innført i oktober i fjor, ifølge jernbanetransportdepartementet.

Kilde: Bangkok Post


RSS