Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

‘Penge-drysset’ satt på vent



Komiteen for budsjettkontroll i Representantenes hus besluttet i dag å sette budsjettet på 152,7 milliarder baht øremerket regjeringens «»pengedryss»-ordningen med digital lommebok på vent på grunn av mangel på detaljer om prosjektet.

Takorn Tantasith, parlamentsmedlem fra Thai Sang Thai-partiet og medlem av komiteen, skrev på Facebook at de har krevd at finansministerens kontor legger frem detaljer om ordningen for vurdering.

Sirikan Tansakul, parlamentsmedlem for partilisten Move Forward og også medlem av komiteen, sa samtidig i sitt "X"-innlegg at det bare er én side med informasjon, som kun angir budsjettbeløpet, 152,7 milliarder baht som skal øremerkes fra det sentrale fondet i budsjettåret 2025, til ordningen. Ingen andre detaljer er oppgitt.

Hun bemerket videre at det ikke er nevnt hvilken eller hvilke statlige etater som skal ta ansvar for ordningen.

Den populistiske ordningen på 500 milliarder baht vil bli finansiert med 175 milliarder baht fra statsbudsjettet for 2024, 152,7 milliarder baht fra statsbudsjettet for 2025 og 172,3 milliarder baht som skal lånes fra Bank of Agriculture and Agricultural Cooperatives.

Alle thaier over 16 år vil være berettiget til å motta en engangsstønad på 10.000 baht fra ordningen, forutsatt at årsinntekten deres ikke overstiger 840.000 baht eller at deres samlede innskudd på bankkonto ikke overstiger 500.000 baht.

Kilde: Thai PBS
RSS