Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

‘Alvorlige’ luftfartshendelser økte kraftig etter covid i Thailand



Antallet alvorlige flyhendelser i Thailand , har økt kraftig etter pandemien, ettersom opphevelsen av restriksjonene har ført til økt etterspørsel etter flyreiser.

I fjor var det 11 «alvorlige hendelser» i Thailand som involverte fly registrert i Thailand og i andre land, en rask økning fra bare to i 2021 og seks i 2022, ifølge Thailands årlige sikkerhetsrapport for 2023, som ble offentliggjort i helgen.

Den årlige rapporten er utarbeidet av Thailands sivile luftfartsmyndighet.

Selv om antallet «alvorlige hendelser» økte, falt antallet flyulykker i fjor til to fra fire i 2022, i tråd med den nedadgående trenden siden 2018.

– Selv om ulykkesfrekvensen holder seg ganske stabil, har det vært en betydelig økning i alvorlige hendelser siden 2021 og slutten av koronapandemien, heter det i rapporten.

De fleste av de alvorlige hendelsene i 2023 involverte kommersielle fly, og resten privateide fly.

Luftfartstilsynet ga ingen definisjon av hva en «alvorlig hendelse» er. Air Safety Support International definerer dem på sine nettsider som «en hendelse som involverer omstendigheter som indikerer at det var stor sannsynlighet for en ulykke, og som er forbundet med operasjonen av et luftfartøy».

Air Safety Support International er en ideell organisasjon under UK Civil Aviation Authority.

Blant de alvorlige hendelsene var et fly som måtte nødlande på Hat Yai flyplass den 24. juni i fjor på grunn av røyk i cockpiten, og et fly som landet før det nådde rullebanen på Samui flyplass den 29. august.

Fuglekollisjoner er den mest rapporterte hendelsen, nesten 43 % av det totale antallet i fjor, heter det i rapporten, uten at det gis mer informasjon.

Det ble kun opplyst at det var 1.610 saker knyttet til fugler noe som omfatter både fuglemøter og birdstrikes. Saker som involverte andre ville dyr kom på andreplass, et godt stykke bak, med 410 hendelser.

Øverst: En fullskala beredskapsøvelse på Phuket flyplass 10. juli hvor scenarioet var en «runway excursion», som betyr at et fly kjører av rullebanen (Foto: Phuket flyplass)

Kilde: Bangkok Post
RSS