Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailandske aktivister sultestreiker mot cannabis-lov



Et par thailandske aktivister startet i forrige uke sultestreik for å få regjeringen til revurderer planene om å kriminalisere cannabis på nytt.

Cannabis ble avkriminalisert i 2022 etter å ha blitt utpekt som en potensielt lukrativ industri for den turismetunge økonomien, men regjeringen snudde tidligere i år, og et nytt forbud er på trappene.

Akradej Chakjinda og Prasitchai Nunuan har fastet i seks dager så langt, og har slått leir utenfor statsministerens residens mens de oppfordrer regjeringen til å revurdere planene.

Ikke engang den appetittvekkende duften av fersk phad thai og grillet kylling fra et nærliggende gatematmarked kunne friste paret, som lovet å leve på bare vann eller kokosnøttvann til «kroppene våre ikke orker mer».

– Hvorfor tillater myndighetene at alkohol og sigaretter får eksistere i samfunnet, men ikke cannabis, spurte 45 år gamle Prasitchai.

En annen bruker, Akaradej (48), sa at myndighetene ikke hadde brukt vitenskapen når de utformet politikken rundt cannabisbruk.

Thailand var en gang beryktet for sine strenge antimarihuana-lover, og de som ble funnet med cannabis, kunne få opptil 10 års fengsel.

Men etter å ha liberalisert stoffet, gikk regjeringen tilbake tidligere i år, da "dispensarer" som kapitaliserte på forvirring om den nøyaktige juridiske statusen til cannabis, vokste opp rundt om i landet.

Øverst: Cannabisaktivistene  sitter utenfor regjeringsbygningen på dag seks av sultestreiken i dag. Foto: AFP

Kilde: Thai PBS
RSS