Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Forlenget visumfrihet for indere og taiwanere



Den thailanske regjeringen har godkjent å forlenge visumfritaket for turister fra India og Taiwan med ytterligere seks måneder, ettersom landet ønsker å øke antallet utenlandske turister for å styrke den svake økonomien.

Turister fra India og Taiwan vil kunne reise inn i Thailand uten visum frem til 11. november, etter at det eksisterende visumfritaket utløper på fredag, sa statsminister Srettha Thavisin til media etter dagens regjeringsmøte. Reisende kan oppholde seg i maksimalt 30 dager om gangen i henhold til reglene, skriver Bangkok Post.

Den midlertidige utvidelsen kommer etter at den første dispensasjonen ble innført i november i fjor. Indiske og taiwanske turister har normalt rett til å oppholde seg i Thailand i 15 dager i henhold til en ordning med visum ved ankomst (VOA).

Thailand har lempet på visumreglene for reisende fra noen av sine viktigste markeder, inkludert Kina og Russland. I løpet av de fire første månedene av 2024 tok Thailand imot mer enn 12 millioner utenlandske turister, noe som tilsvarer en økning på 39 % fra samme periode i fjor, ifølge turistdepartementet.

De største gruppene av besøkende, fra Kina, Malaysia, Russland, Sør-Korea og India, sto for halvparten av det totale antallet ankomster i år.

Turisme er en av landets viktigste næringer, og står for rundt 20 % av de totale arbeidsplassene og utgjør omtrent 12 % av landets økonomi på 18 billioner baht. Srettha-administrasjonen har satt seg som mål å tiltrekke seg 80 millioner turister i året innen 2027, det dobbelte av rekorden fra før pandemien, som ble satt i 2019.

Nordiske turister har fortsatt 30 dagers visumfri innreise. For lengre opphold er det visumplikt.

Øverst: Indiske turister ønskes velkommen på flyplassen i Phuket for å markere åpningsflyvningen med Air India fra New Delhi til øyprovinsen den 15. desember i fjor. (Foto: Achadtaya Chuenniran)

Kilde: Bangkok Post
RSS