Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Fant skjult kamera i leid leilighet i Pattaya



Et skjult kamera som ble oppdaget inne i et klimaanlegg i en utleieleilighet i Øst-Pattaya, har vekket alvorlige bekymringer for personvernet.

Leietakeren som fant kameraet, uttrykte bekymring og fryktet at opptakene kunne bli brukt på en ondsinnet måte.

Den hovedmistenkte, en transkjønnet vaktmester med tilgang til bygningen, har siden forsvunnet.

En 20 år gammel leietaker, beskrev den urovekkende oppdagelsen slik:

– Jeg hadde bodd i leiligheten sammen med to venninner i litt over en måned, sier han. – Mandag 29. juli kom jeg tilbake og fant den transkjønnede vaktmesteren på vei ut av rommet. Hun hevdet at hun hadde gått inn for å fikse en kortslutning fordi hun var bekymret for en potensiell brann. Forklaringen og oppførselen hennes virket mistenkelig.

Onsdag i forrige uke 7. august la hanmerke til at det dryppet vann fra ventilasjonsåpningen til klimaanlegget, og fant en kameralinse på innsiden: – Det var et kamera som fikk strøm fra klimaanleggets ledninger, forklarte han. Det ble tatt kontakt med vaktmesteren og leilighetens eier umiddelbart.

Under inspeksjonen gjorde den ene kvinnelige leietakeren diskrete opptak av vaktmesteren, fordi hun mistenkte at hun kanskje hadde fjernet minnekortet fra kameraet.

– Vaktmesteren har siden forsvunnet og er fortsatt ikke mulig å få kontant med, sier hun. – I tillegg til bekymringene våre mangler overvåkningsopptakene fra den dagen hun kom inn på rommet.

Hun er dypt bekymret for at opptakene, som viser private øyeblikk, kan bli distribuert på nettet.

– Jeg er fast bestemt på å gå til rettslige skritt når etterforskningen er ferdig, legger hun til.

Ofrene har levert inn anmeldelse til Banglamung politistasjon, og politiet har satt i gang en etterforskning, som blant annet omfatter en gjennomgang av overvåkningsopptak og forsøk på å identifisere den mistenkte.

Den transkjønnede vaktmesteren, som har jobbet i bygningen i over ti år, er en nøkkelperson i etterforskningen.

Myndighetene planlegger å avhøre alle involverte parter, inkludert bygningens eier, og har sendt kameraet til kriminalteknisk undersøkelse. Politiet har forsikret om en grundig og upartisk etterforskning.

Øverst: Leietakerne anmeldte kamerafunnet  til Banglamung-politiet.

Kilde: Pattaya Mail

RSS