Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Prawit igjen i søkelyset for utenlandsreiser



En tidligere talsmann for Pheu Thai-partiet sjekker om Palang Pracharath-leder Prawit Wongsuwans utenlandsreiser i år er i strid med regelverket, etter å ha funnet ut at han har vært fraværende fra 84 av 95 møter i parlamentet under påskudd av andre forpliktelser, melder TV Channel 7 i ettermiddag.

Prompong Nopparit, Pheu Thais tidligere talsmann, gikk i dag til immigrasjonsmyndighetene for å be om detaljer om Prawits utenlandsreiser i tre dager i mars i år, tre dager i juni og to dager i juli-august, til sammen åtte dager.

Han ønsker å finne ut om utgiftene til disse reisene er i samsvar med regjeringens regelverk, og at disse reisene brukes som en unnskyldning for å utebli fra møtene i Parlamentet.

Dette skrittet ble tatt etter at han ble tipset om at disse reisene kunne ha vært i strid med regelverket til den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen.

Prompaong la til at han ikke forsøkte å diskreditere Prawit, og at han heller ikke var ute etter politisk vinning, slik enkelte beskyldte ham for, men at han tok grep for allmennhetens beste, og at han vil fortsette å gjøre det helt til Palang Pracharath-lederen viser ansvar ved enten å delta på møter i Parlamentet eller trekke seg som parlamentsmedlem fra partilisten.

Palang Pracharath er nå en del av opposisjonen etter å ha brutt med Pheu Thai, og Thaksin Shinawatra har offentlig beskyldt «mannen fra et skogshjem» for å stå bak et overraskende riksrettsforslag fra 40 senatorer, hvorav mange er personlig lojale mot Prawit, mot den Pheu Thai-tilknyttede tidligere statsministeren Srettha Thavisin, som ble avsatt etter ordre fra forfatningsdomstolen 14. august i år.

Den avsatte tidligere statsministeren hadde utnevnt Pichit Chuenban, en tidligere straffedømt og tidligere advokat som tidligere var ansatt av Thaksin, til minister tilknyttet statsministerens kontor i en regjeringsoppstilling tidligere i år.

Selv om Pichit tilsynelatende hadde trukket seg etter press fra Thaksin, som angivelig hadde forsøkt å tildele ham den porteføljeløse ministerposten, ble den tvilsomme handlingen fra den tidligere eiendomsmogulen og statsministerens side vurdert av retten som et ugjenkallelig fait accompli.

Øverst: Prompong Nopparit, Pheu Thais tidligere talsmann, leverer inn en begjæring til den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen om å etterforske Palang Pracharth-leder Prawit Wongsuwan, innfelt, for å ha skulket flere møter i Representantenes hus sist fredag 27. september 2024. Foto: TV Channel 7

Kilde: Thai Newsroom
RSS