Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

40 % av hotellene sliter fortsatt etter pandemien



Thailandske hoteller med 3 stjerner eller lavere sliter med dårlig belegg og omsetningssvikt etter pandemien, viser en undersøkelse fra Thai Hotel Association

Til tross for den raske oppgangen i turistnæringen er rundt 40 % av hotellene over hele landet fortsatt ikke i stand til å generere samme inntektsnivå som før pandemien, opplyser Thai Hotels Association (THA) torsdag.

THA rapporterte at en undersøkelse som ble gjennomført i samarbeid med Bank of Thailand i august, viste at 60 % av 106 hoteller over hele landet hadde oppnådd samme inntjening som før covid-19. De fleste av respondentene i denne gruppen er firestjerners hoteller eller høyere i de sentrale, østlige og sørlige regionene.

Rundt 40 % av respondentene, de fleste av dem trestjerners eller lavere, sier imidlertid at de ikke har klart å nå komme tilbake til omsetningen før pandemien.

– Hotellene som sliter med å nå inntektsmålet før covid-19, ligger enten i områder med sterk konkurranse eller retter seg mot kundegrupper som er følsomme for prisøkninger, sier Thienprasit Chaiyapatranun, president i THA.

Han sa at sistnevnte faktor har tvunget hotellene til å holde romprisene uendret til tross for at driftskostnadene har økt.

Hoteller med 3 stjerner og lavere hadde ikke råd til å oppgradere rommene og tjenestene for å tiltrekke seg besøkende, eller til å kjøre omfattende markedsføringskampanjer for å øke salget, la han til.

THA anslår at flere operatører vil nå milepælen for inntekter før pandemien i andre kvartal 2025, mens rundt 7 % av hotellene, hvorav de fleste er 3-stjerners og lavere, aldri vil komme tilbake til gamle høyder.

Undersøkelsen viste også at hotellene anslo beleggsprosenten i september til 50 %, en nedgang fra 62 % i august på grunn av ugunstige værforhold og lavsesong.

I tillegg rapporterte 40 % av hotellene at den pågående mangelen på arbeidskraft nå påvirker servicekvaliteten. De fleste av hotellene som mangler arbeidskraft, ligger i den sentrale regionen, viser undersøkelsen.

I et forsøk på å opprettholde den oppadgående trenden i turistnæringen oppfordret Thienprasit regjeringen til å vurdere å utvide visumfritaket for utenlandske besøkende i utvalgte markeder, samt å utsette «landingsskatten» på utenlandske ankomster i minst to år.

Den svært kontroversielle turistskatten kalt «Kha Yeap Pan Din» (avgift for å tråkke på thailandsk jord), også kjent som en «landingsavgift», ble i prinsippet godkjent av regjeringen i februar i fjor. Avgiften skal være på 300 baht (8,47 dollar) for utlendinger som ankommer med fly og 150 baht (4,37 dollar) for dem som ankommer over land eller sjøveien. Inntektene skal brukes til å kjøpe forsikring for utlendinger, og resten skal gå til turistutviklingsfondet.

Kilde: The Nation
RSS