Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

1,4 tonn cannabis på vei til Storbritannia beslaglagt i Laem Chabang havn



Tollvesenet i Laem Chabang beslagla over 1,4 tonn cannabis, til en verdi av mer enn 25 millioner baht, før det ble fraktet ulovlig til Storbritannia. Tilslaget er en del av en intensivert statlig aksjon mot smugling for å beskytte Thailands globale handelsrykte.

I går kunngjorde Direk Kacharak, direktør for tollvesenet i Laem Chabang havn, at beslaget var et resultat av økt overvåkingsinnsats.

Etterforskningen startet etter at tollvesenet i Laem Chabang flagget to mistenkelige forsendelser på vei til Storbritannia. En inspeksjon for to uker siden avslørte at en forsendelse som feilaktig var deklarert som gummimatter til treningsbruk, inneholdt 153,30 kg cannabis gjemt i modifiserte trekasser, til en gateverdi av 5 millioner baht.

En annen ransaking en ukes tid etter av en forsendelse som var deklarert som tekstilhansker, avdekket 1,3 tonn komprimert cannabis, cannabisblomster og ferdigrullede joints, til en verdi av 20 millioner baht.

Smuglerne hadde forfalsket type, mengde og vekt på varene for å unndra seg tollkontroll.

I Thailand er cannabis fortsatt en regulert urt som krever lisens for eksport eller kommersiell bruk. I Storbritannia er cannabis klassifisert som et klasse B-stoff, og strafferammen for smugling og distribusjon kan være opptil 14 års fengsel.

Øverst: Direk Kacharak, direktør for tollvesenet i Laem Chabang havn, kunngjorde beslag av over 1,4 tonn cannabis, til en verdi av 25 millioner baht, beregnet på ulovlig eksport til Storbritannia 25. september 2024.

Kilde: Pattaya Mail

RSS