Stacks Image 919

Thailand diskuterer visumfritak med Laos for å øke turismen



Thailand vil i dag diskutere med Laos om forslaget om å frita visum ved ankomst (VOA) på 1.000 baht ved grensekontrollpostene for å øke grenseoverskridende reiser og turistnæringen i provinsene langs Mekong-elven.

Turistminister Sorawong Thienthong sa torsdag at han vil møte sin laotiske kollega, Suansavanh Viyaket, i dag for å diskutere tiltaket, skriver The Nation.

– Tiltaket har som mål å redusere hindringer for utenlandske turister som reiser inn i Thailand fra Laos under visse festivaler, og som deretter returnerer til nabolandet for å fortsette reisen, sa han.

Departementet har som mål å øke antallet utenlandske turister som reiser fra Laos til Thailand, spesielt fra Kina og Sør-Korea, fra .000 personer per måned til over 10.000 per måned.

Sorawong sa at dersom dette tiltaket ikke lar seg gjennomføre, kan departementet gå over til å tilby hver utenlandsk ankomst en kupong verdt 1000 baht som kan brukes på restauranter, hoteller eller turpakker i provinsene i den nordøstlige regionen.

Under et møte med turistnæringen i Nong Khai-provinsen torsdag anerkjente Sorawong kravene og forslagene fra lokale aktører for å øke turismen i provinsen, som er ansvarlig for 50 % av BNP i den nordøstlige regionen.

Lokale entreprenører oppfordret myndighetene til å fremme religiøs turisme under viktige religiøse festivaler, spesielt Naga Fireball-arrangementet som markerer slutten på den buddhistiske fastetiden i oktober hvert år.

De foreslo også at hver provins skulle fremheve sine unike særtrekk for å unngå å konkurrere om de samme turistgruppene. For eksempel bør Nong Khai fokusere på grensehandel, Bueng Kan på moteprodukter, Mukdahan på kunst og kultur og Nakhon Phanom på mat.

Kilde: The Nation
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand