Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

– Paetongtarn-regjeringen kan bli stilt for riksrett



En thailandsk advokat skriver i et Facebook-innlegg i dag at det er stor risiko for at hele regjeringen ledet av statsminister Paetongtarn Shinawatra blir stilt for riksrett på grunn av en klage om at regjeringserklæringen som ble lagt frem i parlamentet 12. september var ufullstendig, skriver avisen Naewna.

Advokat Paisarn Puechmongkol, som tidligere var assistent for Palang Pracharath-leder Prawit Wongsuwan, sa at det har kommet inn en klage med påstand om at regjeringserklæringen er i strid med grunnlovens artikkel 162 fordi det ikke fremgikk hvor inntektene skulle hentes fra for å dekke de angitte utgiftene, og at forfatningsdomstolen muligens kunne stille alle regjeringsmedlemmene for riksrett.

For øyeblikket er det panikk, men det er ikke tatt noen beslutning om hva som skal gjøres, skriver han.

Dersom det ikke gjøres noe for å rette opp i dette påståtte lovbruddet, er det stor risiko for at hele regjeringen kan bli stilt for riksrett i forfatningsdomstolen, og ombudsmannen har 60 dager på seg til å sende en begjæring til denne domstolen, skriver han.

Det er de som mener at regjeringen bør be om en ny parlamentssamling for å nevne et tillegg til regjeringserklæringen og fullføre den og dermed korrigere den i henhold til grunnlovens paragraf 162, mens andre mener at dette ville være et tap av ansikt og at denne overtredelsen ikke var en alvorlig sak og ikke ville føre til riksrettssak, skriver han.

– Dette er kaos, sa han, og la til at det både i hjemlandet og internasjonalt er folk som er usikre på hvor lenge denne regjeringen vil vare ettersom alle vet om dette påståtte grunnlovsbruddet.

Problemet er at denne juridiske svakheten ikke har blitt løst, for til dags dato har det ikke blitt avslørt om det har blitt oppnevnt et juridisk team eller ikke, og hva som blir gjort med denne saken, heter det i advokatens innlegg.

Øverst: Statsminister Paetongtarn Shinawatra holder sin politiske redegjørelse i parlamentet 12. september 2024. Foto: Naewna

RSS