Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Truer med å saksøke statsministeren



«Big Joke» truer med å saksøke Srettha hvis han ikke får jobben tilbake

Tidligere visepolitisjef hevder statsministeren er bundet av lov og regjeringsvedtak om å respektere statsrådets ordre og gjeninnsette ham i jobben

Tidligere visepolitisjef, Surachate Hakparn, truer med å saksøke statsminister Srettha Thavisin for tjenesteforsømmelse dersom han ikke beordrer politisjefen til å gjeninnsette ham i stillingen.

I et intervju med Nation TV mandag sa Surachate, aka "Big Joke", at statsministeren var forpliktet av loven som sjef for Royal Thai Police (RTP) og en regjeringsresolusjon til å etterkomme statsrådets beslutninger.

Srettha suspenderte Surachate og sjefen for det nasjonale politiet, generalmajor Torsak Sukvimol, den 20. mars og satte ned et panel som skulle se nærmere på konfliktene mellom de to.

Den 18. april gjeninnsatte statsministeren Surachate etter anmodning fra daværende fungerende politisjef Kitrat Phanphet, bare for å se ham fjernet noen dager senere på grunn av beskyldninger om at han var involvert i en online gamblinghule.

Etterforskningspanelet gjeninnsatte Torsak i forrige uke, men ikke Surachate.

I forrige uke offentliggjorde tidligere visestatsminister og jurist Wissanu Krea-ngam, som nå jobber som rådgiver for Srettha, resultatet av etterforskningen og sa at statsrådet fant at ordren om å fjerne Surachat fra tjenesten var ulovlig. Det ble også sagt at det påvirket fordelene og interessene som Surachate burde ha hatt rett til.

Surachate sa mandag at en regjeroingsresolusjon fra 1939 slo fast at alle offentlige etater skal rette seg etter statsrådet. – I tråd med dette, sa han, – burde han derfor gjeninnsettes i polititjenesten.

Surachate sa at Srettha, som sjef for det thailandske politiet, burde beordre generalkommissæren for RTP til å gi ham stillingen tilbake, eller bli tiltalt for brudd på straffelovens artikkel 157 for å ha unnlatt å utføre sine plikter som statsminister.

Han la til at Srettha, som også leder politikommisjonen, kan ta opp saken på neste møte i kommisjonen og få den til å oppheve Kitrats ordre om å sparke ham, slik at han kan gjeninnsettes.

Surachate lovet også at dersom han fikk jobben tilbake, ville han ikke anmelde Torsak og Kitrat for embetsforsømmelse til den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen.

Kilde: The Nation




RSS