Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Aktivisten "Penguin" dømt til to års fengsel for majestetsfornærmelse



Den politiske aktivisten Parit "Penguin" Chiwarak ble onsdag dømt in absentia til to års fengsel for majestetsfornærmelse i 2021.

Straffedomstolen dømte han først til tre års fengsel, men reduserte straffen til to år fordi han hadde avgitt nyttig vitneforklaring i saken.

Dommen ble avsagt in absentia. Parit (26) har ikke møtt opp i retten siden 25. juni. Dommeren har utstedet en arrestordre på ham. Foreldelsesfristen i saken er ti år.

Parit ble siktet for kommentarer han la ut på sin Facebook-side fra 28. juli til 1. august 2021. 28. juli er Hans Majestet Kongens fødselsdag.

Parit hevdet tidligere at Facebook-kontoen hans hadde blitt hacket. Retten avviste dette argumentet, og sa at han ikke hadde fjernet de støtende innleggene i ettertid.

Parit, som har studert statsvitenskap ved Thammasat-universitetet, var en av lederne for de prodemokratiske protestene som begynte i midten av 2020.

Han er tiltalt for til sammen 25 tilfeller av majestetsfornærmelse, og dommene for disse tilfellene ville løpe fortløpende. Ifølge lokale medier antas han å ha flyktet fra landet.

Øverst: Parit Chiwarak (26) er tiltalt for til sammen 25 tilfeller av majestetsfornærmelse og antas å ha flyktet fra landet. (arkivfoto: Pongpat Wongyala)

RSS