Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Bhumjaithai-ledere beskyldes for tomtetyveri



Advokat Pattharpong Supassorn sendte i går, onsdag, en begjæring til den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen (NACC) mot Bhumjaithai-leder Anutin Charnvirakul og partiets generalsekretær Chaichanok Chidchob på grunn av deres påståtte tomtetyveri i Khao Kradong Forest Park i Buri Ram.

Pattharapong, også kjent som An Buriram, etterlyste en undersøkelse av byggeprosjektet på den 5.083 rai store tomten, som tilhører State Railway of Thailand (SRT).

Chidchob-familien skal ha tatt en tomt for å utvide en racerbane og et fotballstadion, mens Anutin ble beskyldt for å ha vært involvert i et tomtetyveri i skogsparken.

Pattharapong sa at han hadde henvendt seg til NACC etter at Department of Lands (DoL) hadde kartlagt alle landområder i parken.

Undersøkelsen, som ble avsluttet i forrige uke, avslørte det påståtte inngrepet.

Siden tomten er statseid, vil ethvert inngrep som involverer en politisk embetsmann, utgjøre et etisk brudd som kan straffes med livstids utestengelse fra politikken.

Pattharapong sa at enhver rolle Anutin og Chaichanok hadde spilt i et inngrep ville utgjøre en fare, spesielt for Anutin, som er midlertidig visestatsminister og midlertidig innenriksminister, dersom han skulle bli gjenutnevnt til en post i den nye regjeringen.

Øverst: Bhumjaithai-leder Anutin Charnvirakul

Kilde: Bangkok Post

RSS