Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Brukte drone og bomber i fire timer for å fakke gullraner



Politiet brukte over fire timer på å pågripe en mann som var etterlyst for ran under trussel med pistol i Samut Sakhon torsdag kveld. Den 35 år gamle mannen er mistenkt for å ha forsøkt å stjele et gullkjede på 3 baht (45,5 gram) i forrige uke.

Forrige fredag bestilte en mann, som passet til mannens signalement, ‘somtam’ på et spisested i Samphrani Nakhon Pathom.

Da han var ferdig med å spise, ba han om en flaske alkohol. Den mistenkte snek seg deretter etter spisestedets eier, rettet en pistol mot hodet hennes og forlangte å få gullkjedet.

Da kvinnen og hennes sønn satte seg til motverge, avfyrte den mistenkte rundt ti skudd med pistolen for å skremme de, før han flyktet fra stedet på en motorsykkel. Ofrene var uskadd, og inngav en politianmeldelse dagen etter.

Politiet sporet mannen til en sovesal i Krathum Baen-distriktet i Samut Sakhon, der han gjemte seg på rommet tilsin kjæresten.

Da han nektet å overgi seg og rettet våpenet sitt mot politiet, kontaktet de mannens storesøster, kone og sønn, samt ordføreren i Om Noi-distriktet.

Storesøsteren minnet 35 åringen om løftet han hadde gitt deres nå avdøde mor om å holde seg unna trøbbel, men den mistenkte forble taus og nektet å overgi seg.

Etter å ha satt inn en drone for å sjekke skjulestedet, brukte et spesialteam fra politiet tåregass og røykgranater. Da de fant rommet tomt, sjekket de naborommet som også var tomt, men fant til slutt mannen gjemt i taket på rommet ved siden av.

Den mistenkte overga seg og leverte fra seg våpenet sitt, før han gradvis klatret ned fra taket.

Politiet har siktet ham for drapsforsøk, væpnet ran, ulovlig våpenbesittelse, for å ha tatt med seg et skytevåpen til et offentlig sted og for å ha avfyrt et skytevåpen uten grunn.

Myndighetene bekreftet at ingen ble skadet under den vellykkede arrestasjonen.

Kjæresten til den mistenkte sa at han var fra Nakhon Pathom og jobbet som elektriker i Krathum Baen-distriktet. Hun sa at han hadde vært avhengig av online gambling i lengre tid.

Kilde: The Nation
RSS