Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Amnesty kritiserer oppløsningen av Move Forward



Amnesty Internationals seniordirektør Deprose Muchena sa i dag at grunnlovsdomstolens beslutning om å oppløse det største opposisjonspartiet Move Forward er uholdbar og avslører myndighetenes totale ignorering av Thailands internasjonale menneskerettighetsforpliktelser.

– Å oppløse partiet bare fordi det tar til orde for reformer, er en alvorlig krenkelse av ytringsfriheten og organisasjonsfriheten til lovgiverne, som bare utførte sin plikt til å foreslå lover, sa hun.

Hun sa også: – Myndighetenes ubarmhjertige trakassering av den politiske opposisjonen representerer en sterk selvmotsigelse, ettersom Thailand offentlig har forpliktet seg til globalt lederskap på menneskerettighetsområdet ved å søke om en plass i FNs menneskerettighetsråd.

Thailandske myndigheter må snarest reversere oppløsningen og slutte å bruke lovene som våpen for å skremme og trakassere kritikere, menneskerettighetsforkjempere og opposisjonspolitikere.

Statsminister Srettha Thavisin oppfordret på sin side alle partier til å akseptere domstolens kjennelse, og sa at han tror partiet Move Forward har en plan og midler til å fortsette sin politiske virksomhet.

Studenter ved minst fire universiteter har lovet å arrangere demonstrasjoner i kveld i protest mot domstolens dom.

Avdelingen for humanitære saker og menneskerettigheter ved Chulalongkorn-universitetets studentklubb har oppfordret tilhengere av Move Forward-partiet til å samles på Pathumwan skywalk i Bangkok klokken 18.00 for å uttrykke sin motstand mot domstolens avgjørelse.

De juridiske fakultetene ved Chiang Mai-universitetet og Thammasat-universitetet planlegger å holde demonstrasjoner på sine campus, mens studentene ved Maha Sarakham-universitetet planlegger en egen protest på sitt universitet.

Kilde: Thai PBS
RSS