Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Mor ber om politibeskyttelse etter trusler fra lånehaier



I går politianmeldte en 31 år gammel kvinne, sammen med kjæresten og deres tre år gamle barn, et skremmende møte med lånehaier til politiet i Nongprue.

Hun forklarte at hun hadde tatt opp flere lån i sitt eget navn på vegne av over ti bekjente. Med daglige renter på opptil 20 prosent ble hun ansvarlig for gjelden da vennene forsvant.

I et tilfelle nylig skyldte 200 baht i renter til en gruppe kjent som BS Credit. Etter å ha bedt om en dags utsettelse, kom en innkrever hjem til henne i Huay Ruam Village i Øst-Pattaya og truet med å ta med seg barnet hennes hvis hun ikke betalte med en gang. Hun fryktet natrulig nok for familiens sikkerhet og ringte politiet.

Politiry i Nongprue rådet henne til å anmelde forholdet. Under politiavhøret ble hun oppringt av lånehaiene, som krevde betaling innen en time. Etter anspente forhandlinger innvilget de to dagers utsettelse, men insisterte på umiddelbar betaling av de forfalte rentene.

Barnemoren dokumenterte truslene og overleverte disse til politiet som bevismateriale. Myndighetene etterforsker nå BS Credit og andre grupper som driver med rovkreditt i området. Etterforskningen pågår fortsatt.

Øverst: Kvinnen, kjæresten og deres tre år gamle barn ankommer Nongprue politistasjon for å politianmelde og søker beskyttelse mot truende lånehaier.

Kilde: Pattaya Mail
RSS