Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Russisk kvinne (22) tatt på Phuket med falske dollar



En russisk kvinne ble arrestert av Kamala-politiet i Phuket for å ha brukt falske amerikanske dollar. Hun hevdet at hun ikke var klar over at sedlene var falske, og sa at faren hennes hadde skaffet dem til hennes reise.

Den 22 år gamle kvinne ble pågrepet, sammen med tre av sine landsmenn i en bassengvilla i Kathu-distriktet, lørdag kveld. Politiet beslagla 32 falske 50-dollarsedler som bevismateriale. 50 amerikanske dollar er omkring 1800 baht.

Alle fire ble tatt med til Kamala politistasjon for videre avhør. Den 22 år gamle kvinnen hevdet at hun ikke visste at sedlene var falske, og sa at faren hennes hadde gitt henne 60 av disse sedlene til en reise til Phuket med venner.

Tirsdag vekslet hun fire 50-dollarsedler i en vekslingsbod foran Big C Kamala, og fikk 5.348 baht. Hun sa at vekslingen gikk normalt, så hun mistenkte ikke at sedlene var falske.

Etterforskningen avslørte at den mistenkte og vennene hennes reiste fra Moskva i Russland, mellomlandet i Shanghai før de fløy direkte til Phuket den mandag. De sjekket inn i bassengvillaen, og den dagen etter, tirsdag, vekslet de inn de fire 50-dollarsedlene.

Den russiske kvinnens forklaring stemte overens med rapporten fra den thailandske ansatte ved vekslingsboden, som hadde fotografert hennes pass. Av de fire 50-dollarsedlene som ble vekslet, viste det seg at tre var falske.

Politiets etterforskere fant senere den russiske kvinnens bolig, innkalte de mistenkte til avhør og fant ytterligere 32 falske sedler blandet med ekte dollarsedler, av i alt 75 sedler. Hvis alle de 35 falske sedlene hadde blitt vekslet inn, ville den potensielle skaden ha vært på rundt 62.800 baht.

Politiet undersøker for tiden om dette er knyttet til en internasjonal kriminell organisasjon som forfalsker amerikanske dollarsedler, noe som har vært utbredt i turistbyer.

I første omgang er den russiske kvinnen siktet for å ha brakt falske sedler inn i kongeriket, for å ha vært i besittelse av falske sedler i den hensikt å distribuere dem, vel vitende om at de var falske, og for å ha brakt varer gjennom tollen inn i kongeriket ved å unndra seg forbud.

Øverst: Den 22 år gamle russiske kvinnen, sammen med tre av sine landsmenn, i avhør på Kamala politistasjon lørdag.

Kilde: KhanSod English

RSS