Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Grusomt eller nødvendig? Pattayas gatehunder funnet med munnkurv og tape



Praksisen, som antas å være ment å forhindre bjeffing og biting, har blitt fordømt av hundeelskere og vekker bekymring for dyremishandling

Nettbrukere ble sjokkerte og opprørte da det dukket opp bilder på sosiale medier av et titalls gatehunder i Pattaya som hadde munnen bundet fast med teip.

En Facebook-bruker la ut bilder av hundene søndag, og sa at de hadde blitt sett i nærheten av Sanctuary of Truth på Soi 12 ved Pattaya-Na Klua Road i Bang Lamung-distriktet i Chonburi.

«Jeg leverte varer der og lurte på hvorfor hundenes munner var teipet igjen. Noen av dem hadde elektriske kabler bundet fast til munnen. På Sanctuary of Truth,» sier han i et innlegg.

Innlegget utløste raseri blant hundeelskere, som oppfordret Facebook-brukeren til å hjelpe til med å frigjøre hundene.

Posteren svarte med å si at han tror noen tar seg av hundene og har gitt dem munnkurv for å hindre dem i å bite forbipasserende.

En sikkerhetsvakt ved Sanctuary of Truth sa mandag at hundene faktisk ble tatt hånd om av en lokal person, og la til at personen rutinemessig gir hundene munnkurv og bare slipper dem løs når de skal mates. Han mistenker at formålet er å forhindre at hundene bjeffer på eller biter turister, men uttrykte samtidig bekymring for at praksisen kan være grusom for hundene.

Denne hendelsen setter søkelyset på den pågående debatten rundt omsorgen for gatehunder i Thailand, etter at en dom i høyesterett slo fast at de som mater gatehunder er som eiere og vil bli holdt ansvarlige hvis de angriper noen.

Kilde: The Nation

RSS