Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Kinesere kjøper flest leiligheter i Thailand



Kinesere topper listen over ikke-thailandske kjøpere av leiligheter i Thailand, og har kjøpt 2872 leiligheter til en anslått verdi av 13,2 milliarder baht i løpet av de første seks månedene i år, noe som utgjør 39,5 % av alle utenlandske kjøpere.

Det sier Wichai Wiratkaphan, inspektør i Government Housing Bank til Thai PBS.

På andreplass, med 8,8 %, kommer statsborgere fra Myanmar, som kjøpte 638 enheter til en verdi av rundt 3,2 milliarder baht, etterfulgt av russere (7,8 %), som kjøpte 567 enheter til en verdi av rundt 1,8 milliarder baht, taiwanere (4,5 %) med 326 enheter til en verdi av rundt 1,59 milliarder baht og amerikanere (4 %) som kjøpte 292 enheter til en verdi av rundt 1,58 milliarder baht.

Wichai, som også er fungerende direktør for Real Estate Information Centre, opplyser at den gjennomsnittlige størrelsen på enhetene som kjøpes av utlendinger er 44,7 m2, og at de i gjennomsnitt koster rundt 4,5 millioner baht per enhet (ca 1,4 mill kroner).

Indiske statsborgere foretrekker imidlertid større enheter, i gjennomsnitt 71,3 m2, til en gjennomsnittspris på rundt seks millioner baht per enhet.

De fem største stedene for utenlandske kjøpere er Bangkok, Phuket, Chiang Mai og Samut Prakan. I Chon Buri ble 2.792 enheter solgt til utenlandske kjøpere, noe som utgjør 38,4 % av de solgte enhetene, sammenlignet med 2.651 enheter, eller 36,4 %, i Bangkok.

Ifølge forskningssenteret har utenlandske kjøperes kjøp stimulert det innenlandske eiendomsmarkedet, som ellers ville ha vært svakere på grunn av thaienes lavere kjøpekraft.

Senteret opplyser at myndighetene vurderer å øke grensen for utenlandsk eierskap til 75 % i forbindelse med utbygging av sameier og å utvide den maksimale leieperioden for utlendinger til 99 år.

Kilde: Thai PBS
RSS