Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Luksusresort-prosjekt på Koh Samui må rives



Myndighetene krever at et kinesisk eid luksusresortprosjekt på Koh Samui må rives etter å ha funnet ut at eiendommen ikke er bygget i henhold til tillatelsen og er høyere enn loven tillater.

Myndighetene sier i dag, søndag, Koh Samui kommune foretok en razzia på tomten til "Anzhu Seamate"-prosjektet i Maret på Koh Samui lørdag..

Prosjektet omfatter bygging av et luksuriøst feriested, som mistenkes å være ulovlig satt opp. Prosjektet er eid av en gruppe kinesiske investorer.

Lokalbefolkningen i området sier at det er rundt 50 bygningsarbeidere som har jobber på stedet daglig, men ingen ble funnet under razziaen, noe som kan tyde på at arbeidet har stoppet opp.

Lokale myndigheter sier til at eiendommen består av flere bassengvillaer som lå tett ved siden av hverandre på en høyde, og at hver bygning var over 10 meter høy, noe som oversteg den lovlige grensen på 6 meter.

Ifølge myndighetene tilhører eiendomsdokumentet til tomten der feriestedet ligger et kinesisk eid selskap ved navn Anzhu Seamate, som kjøpte en tomt på rundt 10 rai (16 mål) i 2018.

En annen gruppe kinesiske investorer ba om tillatelse til å bygge 34 villaer på tomten og hyret inn Anzhu Seamate som entreprenør i prosjektet.

Imidlertid ble detaljene i prosjektet senere endret, noe som resulterte i at villaene ble bygget rett ved siden av hverandre i stedet for å være adskilt som tillatelsen tilsa.

Som et resultat av dette beordret Koh Samui kommune at villaene skulle rives, ettersom de ikke ble bygget i henhold til tillatelsen.

Kommunen har tidligere klaget saken inn for politiet. Arbeidet er nå stanset, og personene bak prosjektet vil bli jaktet på.

NED inspiserte fredag et lignende byggeprosjekt kalt Samui Green Cottages, som består av 53 villaer, på Koh Samui.  Etaten fant ut at rundt 10 av villaene ble bygget uten tillatelse.

Øverst: Et kinesisk eid luksusresortprosjekt på Koh Samui må rives siden det ikke er bygget i henhold til tillatelsen.

Kilde: Bangkok Post


RSS