Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Varsler kraftig regn over det meste av Thailand



Isolert kraftig regn vil ramme Nord-, Sentral-, Øst- og Sør-Thailand i dag, lørdag, men de vil være kraftigst i nordøst, advarer Meteorologisk institutt.

Nedbøren vil bli forårsaket av monsuntrenget som ligger over det øvre nord og det øvre nordøst som strekker seg til en lavtrykksone over Tonkinbukten.

En sørvestlig monsun som strekker seg over Andamanhavet, Thailandbukten, det sentrale, østlige og sørlige Thailand er i ferd med å styrke seg og vil føre til isolerte tordenbyger i disse områdene, opplyser departementet.

Instituttet advarer de som som bor på eller i nærheten av åser om å være på vakt mot flom, mens de som bor i nærheten av lavtliggende områder, bør være forberedt på oversvømmelser fra overfylte vannveier.

Bilister bør også være forsiktige under tordenvær, ifølge instituttet.

Bølgene i Andamanhavet og den øvre delen av Thailandbukten kan bli over to meter høye under tordenbyger, men bør ellers ligge på mellom én og to meter. Båtførere bør unngå tordenbyger.

De sier også at den tropiske stormen Yun Yeung er blitt nedgradert til et tropisk lavtrykk og vil bli ytterligere nedgradert til et lavtrykk når den treffer land i det sentrale Japan. Denne stormen vil ikke ha noen innvirkning på Thailand.

Kilde: The Nation

RSS