Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

–Nei, vi bruker ikke skuddsikre vester av kryssfiner



Etter at et bilde av en påstått skuddsikker vest laget av kryssfiner gikk viralt på nettet, benektet politiets våpenavdeling at de har anskaffet slike ineffektive skuddsikre vester til bruk for yngre politibetjenter, ifølge Amarin TV i dag.

På en thailandskspråklig nettside blir det hevdet at politiet bruker skuddsikre vesten i kryssfiner.

Politiets våpenavdeling sier at de har sjekket og presiserer at politiet aldri har anskaffet ballistiske vester eller skuddsikre vester med treplater som materiale.

Inspeksjonene er transparente, etterprøvbare og i samsvar med relevante lover og forskrifter.

Politiavdelingen oppfordret alle polititjenestemenn eller etater som oppdager defekte skuddsikre vester, til å levere disse inn for testing.

Ifølge Wikipedia er skuddsikre vester, også kjent som ballistiske vester eller body armour, vanligvis laget av vestformede paneler av avansert plastpolymer, sammensatt av mange lag med høyfast ballistisk materiale. Det vanligste er kevlar, polyetylen (PE), Spectra Shield, Twaron, Dyneema, stål eller keramikk.

De skuddsikre vestene som brukes av de fleste politibetjenter og sikkerhetsvakter, er laget av mange lag med tettvevd stoff, for eksempel kevlar.

Skuddsikre vester for soldater er tyngre og sterkere enn de skuddsikre vestene som brukes av politifolk og sikkerhetsvakter, fordi soldater trenger beskyttelse mot rifle- og maskingeværkuler.

Skuddsikre vester for soldater har ofte flate biter av keramisk materiale eller et sterkt metall som titan. Disse materialene kan stoppe kuler fra mange rifler og maskingevær.

Øverst: Et bilde delt av et thailandskspråklig nettsted viser en skuddsikker vest laget av kryssfiner som skal ha blitt utdelt til yngre politifolk. Foto: Amarin TV

Kilde: Thai Newsroom

RSS