Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Slik kan du fly gratis med kredittkort til Thailand



En tur-retur-billett mellom Oslo og Bangkok kan koste fra om lag 10.000 kroner. Har du kredittkort derimot, kan reisen til Smilets Land bli gratis.

En flytur fra Norge til Thailand kan være kostbar. Reiser du i desember for eksempel, når det er høysesong, kan flybilletten koste opp mot 12.000 kroner, én vei.

Men sånn behøver det ikke å være. Du kan fly gratis hvis du bruker kredittkort.

Kredittkort med flybonus
SAS er det mest aktuelle flyselskapet dersom du ønsker å kutte reisekostnadene mellom Norge og Thailand med kredittkort.

SAS flyr fra Norge til både København og Stockholm. Derfra tilbyr selskapet direkteflygninger til Suvarnabhumi-flyplassen i Bangkok. Og så har selskapet lojalitetsprogrammet Eurobonus, som er kjernen i trikset for å fly kostnadsfritt sørøstover.

Er du medlem i Eurobonus, tjener du bonuspoeng hver gang du flyr med SAS. Deretter kan du bruke poengene på gratis bonusreiser med SAS og partnerflyselskapene.

I tillegg kan du tjene ekstrapoeng ved siden av. Ifølge nettstedet Bestekredittkortet, er kredittkort som gir deg ekstrapoeng når du betaler med dem, en av de mest effektive poengsankerne. Jo mer du betaler med kortene, desto flere poeng tjener du. Og det er ingen begrensning på hvor mange poeng du kan tjene sammenlagt.

Så mange poeng trenger du
En bonusreise tur-retur mellom Oslo og Bangkok koster fra 60.000 poeng med SAS. Og her er eksempler på hvor mange Eurobonuspoeng du tjener for hver hundrelapp du betaler med ulike kredittkort:
  • SAS American Express (Amex) Classic: 10 poeng 
  • SAS Eurobonus Premium: minst 15 poeng 
  • SAS Amex Elite: 20 poeng 
Skal du tjene 60.000 poeng med SAS Amex Elite for eksempel, må du belaste kortet med 300.000 kroner til sammen. Skal du nå den samme poengsummen med Classic-kortet, må du handle varer og tjenester for 600.000 kroner med det.

Dette høres kanskje mye ut, men en rekke bonusjegere har byttet ut bankkort med kredittkort. De betaler så mange hverdagsutgifter som mulig med kredittkort i stedet for bankkort, noe som hjelper dem å samle poeng raskere.

I tillegg kan du tjene enda flere poeng hvis du kombinerer et av kredittkortene over med Trumf, som er NorgesGruppens lojalitetsprogram. Du kan nemlig veksle Trumf til Eurobonus. På det meste kan du tjene 13,5 poeng per bonuskrone du veksler.

Kombinerer du Trumf med SAS Amex Elite-kortet for eksempel, er det da mulig å tjene 33,5 Eurobonus per hundrelapp. Og da behøver du ikke å handle for mer enn snaut 180.000 kroner før du har sikret deg gratisreisen mellom Oslo og Bangkok.

Forutsetningen er at du er medlem i både Trumf og Eurobonus, og at du betaler med Amex-kortet i NorgesGruppens butikker, slik som Kiwi, Meny og Joker.

Enda mer bonus med ViaTrumf
Som Trumf-medlem har du også tilgang til ViaTrumf. Her kan du få Trumf-bonus på om lag 1–35 % av kjøpesummen på uendelig mange varer i de fleste kategorier. Du kan kjøpe det meste du trenger i hverdagen bortsett fra dagligvarer og tjene Trumf. Deretter kan du veksle Trumf til Eurobonus for at gratisreisen til Thailand skal materialisere seg raskere.

Vi kan bruke Avis bilutleie som et eksempel på hva du kan tjene med ViaTrumf. La oss si at du leier bil for 10.000 kroner her. Dette gir deg 6,2 % av leiebeløpet i Trumf-bonus, altså 620 kroner. Når du veksler dette til Eurobonus, får du 8.370 bonuspoeng.
Og betaler du leiebilen med SAS Amex Elite for eksempel, kan du putte ytterligere 2.000 bonuspoeng i potten.

Viktig å tenke på
Det er fullt mulig å fly gratis mellom Norge og Thailand med SAS Eurobonus og kredittkort som belønner betalinger med flybonus. Men for at du faktisk skal spare penger på reisen, bør du unngå å øke forbruket bare for å tjene poeng raskere. La heller forbruket være som før, men betal det med kredittkort i så stor grad som mulig.

Det betyr selvsagt at det kan ta tid å spare opp nok poeng. De fleste har allikevel et forbruk som gjør det mulig å samle poengene som kreves i løpet av 6–12 måneder.
Skal du bruke kredittkort for å tjene Eurobonus, er det også viktig å betale tilbake hele kredittkortgjelden hver gang du får en kredittkortregning. Deler du opp tilbakebetalingen, legges det rente på gjelden. I verste fall spiser rentekostnadene opp alt du sparer på gratisbilletten.

Du må også være oppmerksom på at SAS kun tilbyr et visst antall bonusbilletter per flygning. Ettersom bonusbillettene er svært populære, lønner det seg å være tidlig ute med bestillingen. 
 

RSS