Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

‘Null-dollar-turene’ er tilbake



'Null-dollar-turistene’ med sine ‘null-dollar-turer’ er tilbake med enda lavere priser, rettet mot turister fra Kina, Russland og India.

– Denne trenden har begynt å påvirke turistnæringen på grunn av den dårlige kvaliteten på turene, noe som gjør at lisensierte thailandske reisebyråer ikke klarer å konkurrere, sier Sisdivachr Cheewarattanaporn, president i Association of Thai Travel Agents (Atta).

Sisdivachr Cheewarattanaporn sier at det i det siste har blitt stadig flere grupper av utlendinger som driver turoperatørvirksomhet i Thailand, og at de bruker stråmenn for å skjule sine ulovlige aktiviteter.

Han sa at disse ulovlige operatørene senker prisene på pakkereisene sine til urimelige nivåer basert på driftskostnader, eller tilbyr pakkereiser uten noen form for priser.

– For å kompensere for tapene blir kjøperne av slike pakker tvunget til å kjøpe tilleggstjenester eller -produkter til ublu priser fra spesielle butikker som er opprettet for å melke turister, sier Sisdivachr.

Han sier at denne praksisen tidligere var vanlig på det kinesiske markedet, men at ulovlige aktører nå retter seg mot det russiske og indiske markedet ved hjelp av samme taktikk.

– Dette er det verste miljøet jeg har opplevd i hele mitt liv i reiselivsbransjen, sier Sisdivachr, som diskuterte saken med statsminister Srettha Thavisin på et møte i regjeringsbygningen i forrige uke.

Han sa at prisdumping er en strategi for å sikre seg en overveldende markedsandel, eliminere konkurrenter, monopolisere markedet og vilkårlig øke prisene i fremtiden.

Denne strategien skiller seg fra de ekstra billige tilbudene kjent som «pro fai mai» (brennende het kampanje), som anses som et akseptabelt markedsføringsverktøy for å hjelpe turoperatørene med å fylle opp ledige plasser på kort varsel.

Sisdivachr sier at ‘null-dollar-turene’ skader bildet av thailandsk turisme og fremstiller landet som et billig og utrygt sted for turister, ettersom de besøkende fysisk eller verbalt tvinges til å kjøpe ting de ikke ønsker.

– Strategien vil generere mindre inntekter til den lokale økonomien, ettersom de ulovlige operatørene unngår skatter og avgifter og ikke bruker lokale produkter og tjenester, sier han.

Sisdivachr sier at myndighetene, den private sektoren og kinesiske tjenestemenn bør samarbeide for å løse dette problemet innen ett år.

– Jo lenger denne typen virksomhet vedvarer, jo verre vil det gå med den thailandske turistnæringen, sier han.

– Mange thailandske operatører med lisens har tilpasset virksomheten sin til kun å betjene incentivgrupper eller fritidsturister, i stedet for kun å være ute etter volum, sier Sisdivachr.

Det vil ikke være nok å arrestere en eller to ulovlige turoperatører, mener han.

– De relevante myndighetene bør oppløse hele nettverket, ettersom hver operatør normalt forgrener seg til minst fire eller fem virksomheter, sier Sisdivachr.

Han sa at Atta, som en del av Federation of Thai Tourism Associations, håper å få møte turist- og sportsminister Sermsak Pongpanit innen kort tid for å diskutere saken.

Øverst: En gruppe turister tar en tur overfor Wat Arun i Bangkok ved den nye Tha Tien-piren. (Foto: Nutthawat Wichieanbut)

Kilde: Bangkok Post


RSS