Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Kraftig fall i salget av leiligheter til utlendinger



Thailands eiendomsmarked har opplevd et kraftig fall i utenlandske kjøp av leiligheter i andre kvartal 2024, ifølge Government Housing Bank's Real Estate Information Centre (REIC).

En rapport som ble offentliggjort fredag, avslørte et kraftig fall i utenlandske overdragelser av leiligheter på til sammen 14 milliarder baht, noe som først og fremst tilskrives utfordringer for kinesiske kjøpere. Til tross for dette er kinesere fortsatt den største gruppen av utenlandske eiendomsbesittere på det thailandske markedet.

Wichai Wiratkapan, fungerende direktør for REIC, noterte en nedgang på 6,2 % i antall overdragelser av utenlandskeide leiligheter og en nedgang på 17,7 % i verdi sammenlignet med samme periode i fjor. Mens det samlede bildet for første halvår av 2024 viser 7 280 enheter overført til utenlandske eiere, til en verdi av 32,888 milliarder baht, gir tallene for andre kvartal grunn til bekymring.

Kinesiske kjøpere fortsetter å lede an i overdragelser av leiligheter med 2872 enheter til en verdi av 13,203 milliarder baht. Statsborgere fra Myanmar følger på andreplass med 638 enheter til en verdi av 3,240 milliarder baht, mens russiske kjøpere ligger på tredjeplass med 567 enheter til en verdi av 1,874 milliarder baht. Taiwanske og amerikanske statsborgere kompletterer topp fem, med henholdsvis 326 og 292 enheter.

Rapporten indikerer imidlertid en bemerkelsesverdig nedgang i kjøp fra kinesere, russere og myanmarske statsborgere i løpet av andre kvartal.

Det er interessant å merke seg at mens kinesiske kjøpere dominerer i volum, er det indiske statsborgere som kjøper de mest verdifulle leilighetene, med en gjennomsnittlig kjøpspris på 6 millioner baht. Indiske kjøpere kjøper også de største enhetene, med en gjennomsnittlig størrelse på 71,3 kvadratmeter.

Kilde: The Nation

RSS