Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Move Forward: – Regjeringen bryter sine valgløfter



– Mange av løftene i Pheu Thais valgmanifest manglet i den politiske redegjørelsen som statsminister Srettha Thavisin leverte til parlamentet, sier nestleder Sirikanya Tansakul i Move Forward MP mandag.

– Politikken mangler konkrete løfter og forpliktelser, og det er heller ingen tidsfrister for gjennomføringen, sier Sirikanya.

Hun uttalte seg i parlamentet etter at Srettha hadde lagt frem regjeringens politiske redegjørelse. Sirikanya var det første parlamentsmedlemmet som tok ordet for å kritisere uttalelsen.

– Bare konkrete og håndfaste løfter vil være indikatorer på regjeringens ansvar overfor folket. Å overvåke og følge opp det som er lovet, er et viktig demokratisk prinsipp, sa hun.

Sretthas politiske redegjørelse informerte imidlertid ikke befolkningen om hva regjeringen ville gjøre de neste fire årene, hevdet Sirikanya, og la til: – Politikken er tom, sier ingenting om landets retning og gir ingen detaljer i det hele tatt.

Hun sammenlignet politikken med en GPS for landet, og la til: – Men den politikken som er lagt frem i dag, bør sammenlignes med en GPS uten retning. Med en slik GPS vil Thailand og thaiene helt sikkert gå seg vill.

Sirikanya hevder at Sretthas politiske uttalelser er skrevet som om han lager en ønskeliste.

Srettha er tidligere administrerende direktør i et ledende privat selskap, så Sirikanya sa at hun hadde forventet at hans erfaring skulle gjenspeiles i politikken.

Srettha har ikke satt seg noen klare mål for landet, i motsetning til da han var administrerende direktør i eiendomsselskapet Sansiri, da han satte seg et klart mål om å øke inntektene til 150 milliarder baht i løpet av tre år, sier hun.

Dessuten tok han ikke opp vanskelige temaer, som volden i sør, sannsynligvis av frykt for at det skulle bli løfter og forpliktelser, spissformulerte hun.

Hun etterlyste også detaljer om «Digital Wallet»- pengedrysset på 10 000 baht, som Pheu Thai har lovet, og lurte på hvor regjeringen skulle få tak i de 560 milliarder baht som kreves for å finansiere ordningen.

Kilde: Thai PBS







RSS