Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Dødelige jordskred og oversvømmelser i det nord



Vedvarende regnvær har ført til at elver har gått over sine bredder og forårsaket oversvømmelser og jordskred i det øvre nord, og fire mennesker er bekreftet omkommet, fire er skadet og fem er fortsatt savnet.

I den nordligste provinsen Chiang Rai opplyser myndighetene at det har vært store oversvømmelser i Mae Sai, Wiang Pang Kham og Koh Chang i Mae Sai-distriktet. Flomvannet var omtrent en meter dypt og flommet kraftig.

Folk i flomrammede områder nær den overfylte Sai-elven i Mae Sai-distriktet ble rådet til å forberede seg på mulig evakuering.

I Tham Luang-Khun Nam Nang Nong nasjonalpark, også i Mae Sai-distriktet, strømmet det onsdag flomvann ut av Tham Luang-hulen, som er viden kjent fra redningsaksjonen i den oversvømte grotten i 2018.

I Mae Fah Luang-distriktet ble et hus rammet av et jordskred. En beboer ble drept, to ble alvorlig skadet og en annen var fortsatt savnet.

I Muang-distriktet gikk Kok-elven over sine bredder og oversvømte nærliggende lokalsamfunn.

Lokale vanningsmyndigheter opplyste at vannføringen i Kok-elven var kritisk høy, 1.000 kubikkmeter i sekundet, som følge av avrenning fra Myanmar.

I Mae Chan-distriktet gikk elvene Chan og Kham Uen over sine bredder.

Redningsmannskaper hjalp folk som var strandet i hjemmene sine i Chiang Rai. Mange innbyggere la ut forespørsler om hjelp på sosiale medier, sammen med bilder av oversvømmelsene ved husene sine.

Den sterke strømmen gjorde redningsarbeidet vanskelig. De oversvømte innbyggerne ble rådet til å flytte seg til høyere terreng i påvente av evakuering, men ikke å forsøke å vasse gjennom det raskt strømmende vannet.

I Mae Ai-distriktet i Chiang Mai ble tambon Doi Laem rammet av to jordskred på tirsdag, der tre mennesker omkom og en annen ble skadet. Fire personer var fortsatt savnet på onsdag.

Folk i nærliggende distrikter har blitt advart mot mulige oversvømmelser og avrenning.

Denne videoen lagt ut av Panadda Wongphudee (nedenfor) viser den sterke flomstrømmen fra den overfylte Sai-elven i Mae Sai-distriktet i Chiang Rai på onsdag.

Øverst: Kok-elven renner over i Muang-distriktet i Chiang Rai onsdag morgen. (Foto: PR-avdelingen)

Kilde: Bangkok Post
RSS