BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Tidligere statsminister Yingluck slipper søksmål fra NACC



Den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen (NACC) vedtok onsdag med 6-0 stemmer å ikke bestride høyesterettsdommen som henla korrupsjonssaken mot tidligere statsminister Yingluck Shinawatra og opphevet arrestordren mot henne.

Dette betyr at hun ikke lenger har noen verserende saker hos NACC.

Yingluck ble tidligere dømt til fem års fengsel av høyesterett for sin innblanding i en misligholdt rispledging-sak, der erstatningen ikke ble redusert. I tillegg hadde hun en annen sak der høyesterett avviste tiltalen i forbindelse med forflytningen av Thawil Pliensri, den tidligere generalsekretæren i det nasjonale sikkerhetsrådet (NSC). Riksadvokatens kontor anket ikke denne avgjørelsen.

I korrupsjonssaken gikk NACC i 2022 til søksmål mot Yingluck og andre, der de ble anklaget for å ha begått tjenesteforsømmelse og unnlatelse av å hjelpe to publikasjoner - Matichon Plc og Siam Sport - med et PR-prosjekt på en urettferdig måte.

I søksmålet ble det hevdet at Yingluck og de fem andre saksøkte hadde påført landet et erstatningsbeløp på 239,7 millioner Bt ved å godkjenne at roadshow-prosjektet ble gitt til de to publikasjonene uten å innhente anbud på prosjektet på riktig måte.

I forrige måned sa høyesterett at det ikke fantes bevis for at Yingluck og andre hadde godkjent finansieringen av prosjektet på feilaktig grunnlag, eller at de hadde blandet seg inn i eller valgt ut de to publikasjonene før roadshowet ble gjennomført.

Høyesterett bemerket også at det etter kuppet i 2014, da Yinglucks regjering ble avsatt, ble nedsatt en komité for å undersøke saken, og at det ikke ble funnet noen ulovligheter.

Yingluck har levd i eksil i nesten 10 år.

Kilde: The Naton
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand