Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Danmark vurderer medisinimport fra Thailand



Danmark vurderer å importere medisiner fra Thailand og andre asiatiske land. Målet er å gi folk tilgang til flere og billigere alternativer.

Den danske regjeringen har foreslått å importere medisiner fra asiatiske land, inkludert Thailand, India og Kina, ifølge Scandasia.com.

Planen har som mål å gi danskene tilgang til et bredere utvalg av medisiner til potensielt lavere priser, men har ifølge rapporten skapt en betydelig debatt i landet så vel som utenfor landets grenser.

Danmarks Apotekerforening og Lægemiddelstyrelsen hevder angivelig at forslaget kan gå på bekostning av forbrukersikkerheten, ettersom det kan gjøre det enklere å kjøpe medisiner på nettet uten streng kvalitetskontroll.

Kritikerne understreker også behovet for strenge kvalitetskontroller for å opprettholde tilliten til at medisinene er effektive, til tross for at mange asiatiske produsenter følger internasjonale retningslinjer.

Ifølge rapporten er India og Kina fremtredende aktører i den globale legemiddelindustrien, og de produserer en stor andel av verdens generiske medisiner. Samtidig har Thailand en voksende farmasøytisk sektor som i økende grad når ut til de internasjonale markedene.

Tilhengerne av forslaget mener at det å utnytte disse store asiatiske markedene kan redusere kostnadene og øke tilgjengeligheten for forbrukere i Danmark.

Rapporten sier at utfallet av denne diskusjonen i Danmark kan skape presedens for andre europeiske land som vurderer lignende tiltak for å utvide sine innkjøp av legemidler fra Asia.

Kilde: The Nation

RSS