Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Restaurantregning utløste opprør på sosiale medier



Prisen for en rekerett på en fiskerestaurant i Chalong på Phuket utløste en opphetet debatt om restaurantprisene på øya.

Facebook-siden "Page E So Khia Khao 3" delte i går et innlegg om en rekerett "Stir-Fried Lotus Lai with Shrimp" som Suan Indy Seafood tilbyr i Soi Kruwattana (Soi Palai 2).

Av innlegget fremgikk det at retten kostet 550 baht per tallerken, en pris som mange kommentatorer mente var ublu. Restaurantens kampvillige svar på kritikken kastet bare bensin på bålet.

Kontroversen fikk raskt vind i seilene, og mange brukere av sosiale medier uttrykte sin misnøye. Noen oppfordret til og med skattemyndighetene til å etterforske restauranten, og antydet at de høye prisene tydet på betydelig fortjeneste.

Som svar på motreaksjonene la eieren av Suan Indy Seafood ut et 2,23 minutter langt videoklipp. I videoen forsvarte eieren prisene ved å forklare at rekene som brukes i rettene deres er ferske hver dag og av høy kvalitet. Eieren spesifiserte at restauranten bruker 12-15 store reker per kilo og serverer syv reker per tallerken, noe som utgjør omtrent en halv kilo.

Etter eierens presisering var reaksjonene i sosiale medier blandede. Noen brukere støttet restauranten og mente at prisen var berettiget med tanke på sjømatens kvalitet og ferskhet. De roste også smaken på maten.

Andre fortsatte imidlertid å hevde at prisen var for høy, og kritiserte restaurantens aggressive respons på kundehenvendelser, og mente at en mer høflig tilnærming ville ha forhindret dramaet.

Hendelsen belyser utfordringene restauranter står overfor når det gjelder å rettferdiggjøre prisene sine og opprettholde gode kunderelasjoner i en tid med sosiale medier. Det gjenstår å se hvordan restauranten vil navigere i den pågående debatten.

Øverst: Mr Charn, eier av Suan Indy Seafood, som forsvarer prisen på rekeretten som utløste kontroversen. Regningen på 19.500 baht (ca 5.850 kroner) som ble lagt ut med klage på høye priser. 

Kilde: The Phuket News - Foto: Suan Indy Seafood
RSS