Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Privat sektor håper at turismen vil fortsette å vokse



Både flyselskapene og hotell- og restaurantbransjen sier at de er sikre på at turistankomstene vil fortsette å øke i andre halvdel av 2024. 

Thailands flyselskapsforening forventer at turistrelaterte næringer vil vokse i andre halvår i år, forutsatt at det ikke dukker opp negative faktorer som kan påvirke folks reiseplaner i betydelig grad, og at myndighetene fortsetter å iverksette støttetiltak.

Forbundets president Puttipong Prasarttong-Osoth sa torsdag at basert på antallet utenlandske ankomster på 14,76 millioner i de første fem månedene av 2024, en økning på 38 % i forhold til året før, bør turistsektoren nå regjeringens mål om å generere 3,5 billioner baht i inntekter.

– Myndighetene må fortsette sin innsats for å fremme turisme ved å lansere kampanjer med konkrete effekter, som å utvide visumfriheten til å omfatte flere land og fremme turisme i sekundærprovinser, sier Puttipong, som er administrerende direktør i Bangkok Airways Plc.

Han la til at Bangkok Airways' reservasjoner for reiser fra juni til desember 2024 hadde økt med 13 % i forhold til året før, og at de fleste reisende bestilte flyreiser til Thailand i fjerde kvartal eller i høysesongen, som økte med 35 % i forhold til 2023.

– Vi forventer høyere etterspørsel og planlegger derfor å anskaffe to Airbus A319-fly i tillegg til vår nåværende flåte på 24 fly i løpet av året, sier Puttipong.

Asset World Corp (AWC), en av Thailands største hotell- og eiendomsutviklere, melder om sterk etterspørsel etter hotellreservasjoner i andre halvår, og forventer at beleggsprosenten i fjerde kvartal vil overstige 70 %.

– Thailands turistindustri vokser med stormskritt i år, noe som i stor grad har kommet AWCs 22 hoteller med til sammen 6 029 rom til gode", sier selskapets administrerende direktør Wallapa Traisorat. "Selv i lavsesongen ser vi fortsatt reservasjoner fra turister fra Midtøsten, som har høyere kjøpekraft.

Wallapa legger til at Thailands turistsektor har flere "wow"-faktorer som tiltrekker seg besøkende fra hele verden, blant annet et unikt kjøkken, livlige festivaler og infrastruktur av høy kvalitet.

– I samtaler med hotellkjedepartnerne våre kommer det tydelig frem at Thailand er høydepunktet på den globale turistscenen. Dette har en positiv innvirkning på veksten og utvidelsen av hotellvirksomheten, sier hun.

Thienprasit Chaiyapatranun, president i Thai Hotels Association (THA), legger til at hotellreservasjonene i andre halvår vil fortsette å øke i forhold til første halvår, og også i forhold til året før.

– Takket være reiseplattformer på nettet er det blitt enda enklere for de reisende å gjøre bestillinger i siste øyeblikk, selv om det også gjør det vanskeligere for hotellentreprenørene å forutsi reservasjoner på forhånd, sier han.

– I lavsesongen i tredje kvartal er det som regel besøkende fra land i Sørøst-Asia som utgjør størstedelen av de utenlandske gjestene, takket være kortere reiseavstander. Hotelloperatørene må bruke kampanjer for å lokke dem til å bli lenger, slik at de kan fylle opp inntektsbortfallet før høysesongen starter, sier Thienprasit.

Kilde: The Naton
ved ferievikaren
RSS