Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Eks-senator-sønn i nettgambling-skandale



Sønnen til en tidligere senator, som er kjent for sin akademiske ekspertise innen gambling, er pågrepet for angivelig å ha eid og levert et betalingssystem til et online gamblingnettverk. Politiet har konfiskert eiendeler til en verdi av mer enn 400 millioner baht.

Thailandsk politi orienterte onsdag pressen om arrestasjonen av den 33 år gamle sønn av tidligere senator Sangsit, økonom og ekspert på korrupsjon og gambling, etter aksjoner på tre steder i hovedstaden.

Politiet arresterte også den 39 år gamle eieren av gamblingnettstedet "69pgslot.com". Duoen var etterlyst etter arrestordrer utstedt av straffedomstolen for samarbeid om drift av et nettbasert pengespillnettsted og for hvitvasking av penger.

Under razziaen konfiskerte politiet blant annet datautstyr, 21 bankbøker, 53 minibankkort og fire dyre biler, en Ferrari 926 GTS, en Aston Martin, en Lexus og en Subaru, til en samlet verdi av over 400 millioner baht.

Politiet innledet etterforskningen da de oppdaget nettstedet med betalinger som ble gjort via et automatisk innskudds- og uttakssystem gjennom bankkontoer og innskudd i Ask Me Pay-systemet og deretter til spillnettstedets muldyrkontoer via Ask Me Pay-betalingssystemet for å unngå bankens ansiktsskanningssystem.

En etterforskning avdekket en månedlig omsetning på rundt 5 milliarder baht.

Funnene viste at nettstedet hadde vært i drift i omtrent fire år, mens betalingssystemet hadde vært i bruk i rundt åtte måneder.

Politiet sier at 33 åringen var eieren av betalingssystemet for nettstedet og også direktør for Heng Pay Company. Etter å ha samlet bevis, har politiet senere søkt om arrestordre mot 14 andre mistenkte.

Øverst: Narote Piriyarangsan (33), sønn av tidligere senator Sangsit, er arrestert for angivelig å ha eid og levert et betalingssystem til et online gamblingnettverk. (Foto levert/Wassayos Ngamkham)

Kilde: Bangkok Post
RSS