Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Flommen koster Thailand dyrt



– Flommen i Nord-Thailand har vært den mest alvorlige de siste 80 årene og har påvirket økonomien med så mye som 27 milliarder baht, sa Federation of Thai Industries (FTI) mandag.

– Vi anslår at flommen har påført økonomien og entreprenørene i området skader for 25-27 milliarder baht, sa forbundets formann Kriengkrai Thiennukul, og pekte på ødeleggelsene av jordbruksområder og frukthager som følge av kraftig regnvær i Thailand og Myanmar, og de ytterligere regnskyllene som er ventet å ramme landet denne uken.

Kriengkrai fortsatte med å si at 60 FTI-medlemmer i Chiang Rai har blitt rammet av oversvømmelsene, inkludert skader på fabrikker, maskiner, biler og kontorutstyr.

FTI Chiang Rai-kontoret har fått ordre om å evaluere flomskadene, slik at tiltak for å kompensere for skadene kan iverksettes denne uken, sa han.

Han la til at FTI-medlemmer som produserer forbruksvarer har blitt bedt om å øke produksjonskapasiteten for å møte etterspørselen fra folk midt i flomkrisen.

Kriengkrai bekreftet at forbundet har forberedt hastetiltak for å rehabilitere virksomheten til medlemmene som ble direkte eller passivt berørt av flommen.

De fleste av medlemmene i Chiang Rai-provinsen var i landbruksforedlingsindustrien, la han til.

Kilde: The Nation
RSS