Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Vil ha flere lærere - ikke gratis nettbrett



Samtidig som utdanningsminister Permpoon Chidchob har tatt initiativ til å relansere Yingluck Shinawatra-regjeringens prosjekt med å dele ut gratis nettbrett til alle elever og lærere over hele landet, har et stort antall lærere påpekt at ordningen ikke var så effektiv som ønsket da den ble gjennomført for nesten ti år siden. De vil heller bruke budsjettet til å ansette flere lærere, melder Amarin TV i dag.

Permpoon, fra Bhumjaithai-partiet, kunngjorde ny oppstart for prosjektet da han presenterte sin «Study Well, Be Happy»-politikk for embetsmenn i departementet, som er delt inn i to deler: utdanning for kunnskap og utdanning for stabilitet i livet.

Politikken innebærer også at lærere og elever over hele landet skal få et nettbrett hver.

Orawan Khunsrirod, lærer ved Ban Sa Ngam-skolen i Nakhon Sawan-provinsen, er en av lærerne som er uenig i at dette prosjektet skal gjenopplives.

Hun sier at skolen hennes fortsatt har nettbrett som ble delt ut under Yingluck Shinawatra-regjeringen, men som ikke kan brukes og som står på et lager.

– Hvis det blir satt i gang et prosjekt for å dele ut nettbrett igjen, tror jeg personlig at det kanskje ikke vil lønne seg, for i dag har lærerne mange andre enheter som mobiltelefoner, bærbare PC-er og iPad-er som kan brukes i undervisningen, sier hun.

– Å gi hver elev og lærer et gratis nettbrett vil øke vedlikeholdsbyrden, sa hun, og påpekte samtidig at de kanskje ikke vil bli brukt til det tiltenkte formålet, noe som vil påvirke læringen.

Nettbrettene vi har fått tidligere, var av dårlig kvalitet, ble lett skadet og gikk ut på dato, noe som økte reparasjonskostnadene.

– Derfor ville det vært bedre å bruke dette budsjettet til å ansette flere lærere for å sikre at hver enkelt underviser et passende antall eleve, sier hun.

Kilde: Thai Newsroom - Foto: Matichon

RSS